Un avion de pasageri a luat foc în timp ce ateriza pe pista aeroportului din capitala Japoniei, Tokyo. Unele informații, neconfirmate de autorități, arată că avionul a lovit o aeronavă a Gărzii de Coastă în timp ce se apropia de aeroport, potrivit Reuters.

O aeronavă a companiei Japan Airlines a luat foc pe o pistă a aeroportului Haneda din Tokyo. Incidentul s-a produs marți. La bordul avionului care venea de pe aeroportul Shin-Chitose din Hokkaido, se aflau peste 300 de pasageri. Flăcările au cuprins o mare parte a avionului chiar în timp ce aparatul de zbor ateriza. Nippon TV susține că avionul este posibil să fi fost implicat într-o coliziune cu o aeronavă a Gărzii de Coastă.

Cel puțin 70 de autospeciale de pompieri au fost trimise în misiune. Departamentul local de pompieri a trimis în misiune cel puțin 70 de autospeciale de pompieri pentru a stinge incendiile de pe pista aeroportului, transmite postul public NHK. Pompierii au stins flăcările care au distrus avionul companiei Japan Airlines. În paralel, echipajele de pompieri acționează în locul unde s-a prăbușit aeronava Pazei de Coastă care s-a ciocnit cu avionul de pasageri. Pentru a nu pune în pericol alte avioane și a permite intervenția pompierilor, toate pistele aeroportului au fost închise. Aeroportul Haneda a fost cel mai aglomerat din regiunea Asia Pacific în 2023, potrivit furnizorului global de date de zbor OAG. Aeronava Gărzii de Coastă care avea la bord șase persoane s-a lovit marți de un avion al companiei Japan Airlines care transporta peste 360 de pasageri. Toți cei 367 de pasageri au fost evacuați, a anunțat Japan Airlines. La bord se mai aflau 12 membri ai echipajului. Ca urmare, 379 de persoane au fost evacuate, au precizat reprezentanții companiei aviatice. În schimb, cinci membri ai aeronavei Gărzii de Coastă au murit. În interior se afla și a șasea persoană care a supraviețuit. Autoritățile au confirmat faptul că toate persoanele dispărute în urma impactului aerian de pe aeroportul Haneda sunt decedate. Este vorba despre membrii echipajului avionului de mici dimensiuni care s-a ciocnit de aeronava Japan Airlines, potrivit postului public japonez NHK.

Anterior, Garda de Coastă japoneză a anunțat că a supraviețuit căpitanul aeronavei. Aeronava Gărzii de Coastă „se pregătea să zboare către zona cutremurului”.