La Târgul de Crăciun din Oradea - Polițiștii de prevenire și jandarmii, alături de cetățeni
Polițiștii de prevenire și jandarmii bihoreni sunt alături de cetățeni, în magazine, piețe și în locuri publice aglomerate, pentru sărbători în liniște și siguranță.
Pe parcursul lunii decembrie a.c., în cadrul campaniei preventive „Sărbători în siguranță!”, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de polițiștii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor și cu jandarmi bihoreni, au acționat în zonele publice aglomerate din municipiul Oradea, pentru a preveni victimizarea cetățenilor în perioada Sărbătorilor de Iarnă.
Astfel, polițiștii bihoreni au acționat preventiv la Târgul de Crăciun din Piața Unirii din municipiul Oradea, în marile centre comerciale, în piețele agroalimentare, în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, precum și pe peronul stației CFR Oradea.
„În cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii de prevenire bihoreni le-au prezentat cetățenilor aspecte importante pentru siguranța copiilor, regimul legal de utilizare a articolelor pirotehnice, recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe în perioada vacanței de iarnă, despre cum să prevină furturile din buzunare, atunci când se află în locuri aglomerate sau în mijloacele de transport în comun”, anunță comisarul șef de poliție Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.
Alte aspecte discutate de polițiștii de prevenire bihoreni cu cetățenii au vizat siguranța la cumpărături, atât în magazine, cât și în spațiul virtual.
Polițiștii le-au atras atenția cetățenilor să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare.
Pretextele folosite de hoți sunt diverse reparații, deratizare, strângeri de fonduri, colinde etc. O altă metodă utilizată este cea a falsei împrieteniri, când hoții se împrietenesc aparent cu victimele și, după ce le câștigă încrederea și sunt invitați în locuințele lor, le sustrag bunurile de valoare.
Totodată, în interacțiunea cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni au atras atenția asupra riscurilor pe care le implică conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, polițiștii au interacționat cu cetățenii prezenți pe peronul stației CFR Oradea, dar și cu cei care călătoreau cu trenul și le-au reamintit cum să se protejeze pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din genți, bagaje sau buzunare.
În cadrul activităților preventive derulate, polițiștii de prevenire bihoreni au oferit cetățenilor materiale informative cu recomandări preventive practice.
„Pe parcursul lunii decembrie, polițiștii de prevenire bihoreni continuă activitățile preventive, prin care prezintă cetățenilor aspecte privind siguranța copiilor, prevenirea furturilor din locuințe, din buzunare, siguranța la cumpărături, atât în magazine, cât și în spațiul virtual, recomandări pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere, totul pentru a preveni victimizarea acestora în perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a menționat comisarul șef de poliție Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.