Pompierii militari bihoreni au fost solicitațI, luni seara, prin Sistemul Unic de Urgență 112, să intervină la un accident rutier produs pe drumul Bratca - Damiș, eveniment în care a fost implicat un autocamion care transporta animale.

Pentru gestionarea situației semnalate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat operativ la locul producerii evenimentului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor și cu ambulanța SMURD a subunității. În urma efectuării recunoașterii, pompierii au constatat că autocamionul era răsturnat peste parapet, iar cabina era parțial suspendată deasupra prăpastiei, existând riscul prăbușirii autovehiculului.

Șoferul, care reușise să iasă din cabină înainte de sosirea echipajelor, nu a suferit răni. Utilizând două utilaje ale localnicilor și echipamente, respectiv accesorii specifice din dotarea autospecialelor de intervenție, pompierii au stabilizat autocamionul, au tăiat ușile semiremorcii pentru a avea acces la animalele aflate în interiorul acesteia, după care au procedat la evacuarea celor 10 vaci, reușind să salveze 6 dintre acestea.  În aceeași zi,  echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, Detașamentului de Pompieri Marghita și Stației de Pompieri Săcueni au localizat și lichidat trei incendii produse la terenuri virane situate în Lugașu de Jos, Buduslău și Săcueni, suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate fiind de aproximativ cinci hectare.