Sancţiuni în trafic

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul IPJ Bihor au aplicat luni, ca urmare a abaterilor constatate în trafic, 228 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 31.920 lei. Totodată, patru permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate trei infracţiuni şi zece tamponări. Au fost aplicate 156 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 23 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate două depăşiri neregulamentare, iar 39 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Băut fiind a fugit de poliţişti

Luni seara, pe D.N. 1, în localitatea Uileacu de Criş, poliţiştii au acţionat cu aparatul radar depistând un autoturism al cărui şofer conducea cu viteza de 115 Km/h în localitate. Poliţiştii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului în cauză, înmatriculat în Bihor. Cu toate acestea, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele luminoase şi acustice, acesta fiind blocat în trafic în localitatea Urvind. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii rutieri, s-a constatat că la volanul autoturismului se afla P.S.C., de 30 de ani, din Tileagd.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilo-test, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală", ne-a declarat inspector-principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.