PSD şi PC vor avea echipe de campanie comune

Conducerile PSD şi PC au stabilit, ieri, în cadrul Delegaţiei Permanente Naţionale a Alianţei PSD+PC, o serie de măsuri organizatorice în vederea campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui României, hotărând să constituie echipe de campanie comune la nivel naţional şi judeţean. "Azi (marţi, n.r.) am stabilit că la nivelul fiecărui judeţ vom lucra în comun cu echipele de campanie, iar acest lucru va fi comunicat, ca instrucţiuni clare de la centru, în următoarele zile", a declarat, după şedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a Alianţei PSD+PC, preşedintele PSD, Mircea Geoană. Geoană a menţionat că la şedinţa de ieri s-a stabilit că în colectivul de redactare a ofertei sale electorale să coopteze cei mai buni specialişti pe care PC îi va propune. Liderul PSD a mai spus că s-a hotărât, totodată, ca la început de sesiune parlamentară grupurile PSD şi PC să stabilească, împreună, paşii de urmat din punct de vedere al strategiei parlamentare în această sesiune.

 

 

Răspundere pe legile educaţiei

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, ieri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiecte de legi ce se referă la reforma statului român, inclusiv legile educaţiei, arătând că acestea fac parte din Parteneriatul pentru România. Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în 2 septembrie pe proiecte de legi care se referă la reforma statului român cum ar fi legea salarizării unice, reformarea şi reorganizarea agenţiilor de stat, raţionalizarea cheltuielilor publice, relansarea mediului economic prin scutirea la impozitul pe profitul reinvestit, dar şi legile educaţiei. Flutur a spus că s-a decis ca aceste reforme să fie adoptate prin asumarea răspunderii guvernamentale pentru a nu se întârzia în procesul de legiferare şi a exemplificat cu Legea poliţiei locale care încă nu a fost adoptată de Parlament.

 

 

Guvernul nu poate lua decizii care să oblige o parte a sa

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, ieri, că Guvernul este "indivizibil" şi, în consecinţă, nu poate lua decizii care să oblige o parte a sa, referindu-se la poziţia PSD în ceea ce priveşte legile educaţiei, care vine în contradicţie cu cea exprimată de PDL şi de premier. "Când este vorba de chestiuni atât de importante cum este Legea educaţiei, este pur şi simplu frivol să încerci să bruschezi un demers democratic", a declarat Geoană, solicitat să precizeze ce va întreprinde PSD, la 2 septembrie, când a fost anunţată intenţia de asumare a răspunderii Guvernului pe legile educaţiei. Geoană a adăugat că, în opinia sa, ar fi util în acest moment să se deschidă "punţi de dialog" cu PNL şi UDMR, având în vedere faptul că legile educaţiei vor fi aplicate pe o periaodă mare de timp, de 10 sau 20 de ani. Liderul PSD a arătat totodată că această "grabă suspectă" de a forţa mâna Parlamentului este o chestiune care "seamănă mai degrabă a politicianism şi nu a treabă serioasă".