În localitatea Birtin, sat care aparţine de comuna Vadu Crişului, duminică, 4 septembrie, a avut loc un Maslu de obşte, la care au participat peste 200 de persoane.

 

Taina Sfântului Maslu este o lucrare sfințitoare a Bisericii, Trupul lui Hristos, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sufletești, sursă a ușurării suferințelor și vindecărilor psiho-fizice (din rânduiala Tainei Sfântului Maslu citim cum Dumnezeu este invocat ca „doctorul sufletelor și trupurilor noastre, a Cărui milă este nemăsurată...”). Sfântul Apostol Iacov, în epistola sa, face referire la importanța săvârșirii acestei Sfinte Taine de un sobor de preoți, spunând: „Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului” (Iacov 5,14).

Prin Sfântul Maslu, Dumnezeu ne dă vindecare și, în măreția Sa, pune vindecarea pe seama noastră. Mai mult, ne dă daruri nesperat de mari, căci zice: „credința ta te-a mântuit, mergi în pace”, iar în altă Evanghelie: „fie ție cum voiești”.

Duminică, 4 septembrie, a avut loc Maslul de obște în localitatea Birtin, comuna Vadu Crișului. La acest eveniment au participat peste 200 de persoane și un sobor de 11 preoți. „S-au făcut rugăciuni pentru toate trebuințele, dar și pentru copii și dascăli cu ocazia începutului de an școlar. Copiii au primit și daruri. În cuvântul de învățătură, părintele pensionar Florian Leț a vorbit despre importanţa iubirii și a iertării. Acest eveniment a fost atât un prilej de împreună-rugare, cât și o sărbătoare a satului nostru”, ne-a relatat preotul paroh Vasile Megheşan.

Ioan HASAS