Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se introduc noi medicamente pe lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni grave.

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se introduc noi medicamente pe lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni grave.
Nu există evidențe de transmitere comunitară în România a variantei Omicron, se arată în informarea săptămânală a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).
Bolnavii cu Covid nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare să primească tratament.
Un copil de 12 ani cu edem laringian masiv, o afecțiune rară pentru un copil, a primit o nouă șansă la viață, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.
O creştere de trei ori mai mare a cazurilor noi de Covid-19 s-a înregistrat în judeţul Bihor, în ultimele 24 de ore fiind depistate 175 de infectări, faţă de ziua precedentă când fuseseră diagnosticaţi 56 de bihoreni.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a precizat luni că plafonul veniturilor pensionarilor care beneficiază de compensare cu 90% a medicamentelor nu este influenţat de ajutorul financiar acordat în ianuarie.
Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 creşte în Bihor, la fel ca la nivelul întregii ţări. Astfel, comparativ cu prima zi a acestei săptămâni, cea mai recentă raportare arată că, în judeţul nostru, cazurile s-au dublat.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că durata carantinei şi a izolării pentru persoanele bolnave de Covid va fi redusă la 10 zile, la fel ca în multe ţări din UE. Oficialul a mai anunţat care sunt alternativele la certificatul verde, lipsa acestuia fiind o vulnerabilitate în faţa valului cinci.
Medicii de familie vor putea face teste antigen pentru depistarea Covid-19 și vor fi plătiți cu 50 de lei/persoană. Aceştia au obligaţia raportării rezultatelor în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării.
Ce-a de-a patra dezbatere a campaniei de informare „Covid-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți” i-a avut ca invitați pe șefii cultelor religioase din Oradea. Aceștia au spus că biserica nu poate face campanie pentru vaccinare, pentru că nu acesta-i rostul ei, dar că nu se opune vaccinării și că „medicii și asistentele sunt mâinile lungi ale lui Dumnezeu”.