Centru de permanență, doi medici de familie, un medic stomatolog, un medic cardiolog și un medic ginecolog aveau cabinete medicale, care funcționau în cadrul dispensarului medical uman din Vadu Crișului. De la 1 iulie, s-a mai deschis încă un cabinet medical stomatologic foarte bine dotat.

 

 Începând din luna iulie, la Vadu Crișului, profesează doi medici stomatologi. Desigur în mediul urban nu este o știre deosebită deschiderea unui nou cabinet de stomatologie, la sate însă, unde este lipsa de medici și unde, pe lângă populația locală funcționează un Colegiu Tehnic cu peste 900 de elevi, este vital.

 Medicul stomatolog Ruxandra Vandici aduce servicii dentare de calitate în satul Vadu Crișului, prin deschiderea unui cabinet modern, dotat cu cele mai noi tehnologii pentru sănătatea orală. În mediul rural unde accesul la îngrijiri dentare de calitate este de multe ori limitat, noul cabinet reprezintă o soluție valoroasă pentru a aduce expertiza și tehnologia de vârf mai aproape de comunitatea locală.

Printre serviciile oferite se numără consultații și controale de rutină, pedodonție, albire profesională cu laser, tratamente de canal, estetică dentară și terapie parodontală. În curând, pacienții noștri vor beneficia și de radiografii dentare realizate cu aparatură de ultimă generație.

Dr. Vandici a ales această profesie din dorința de a ajuta oamenii să zâmbească cu încredere și consideră că cel mai important aspect în relația medic-pacient este încrederea. Dacă pacientul are încredere în medicul stomatolog, rezultatul final va fi exact cel dorit. Experiența sa internațională, acumulată prin programul Erasmus la Universitatea Privată Medipol din Istanbul, i-a oferit ocazia de a se perfecționa și de a căpăta curajul necesar pentru a-și deschide propriul cabinet.

Prin alegerea acestei locații pentru cabinet, dr. Vandici își dorește să faciliteze accesul la servicii medicale de calitate în mediul rural. Obiectivul propus pentru acest cabinet este scăderea numărului de pacienți cu complicații stomatologice prin profilaxie, educație stomatologică și monitorizarea constantă a stării de sănătate orală a pacienților.

 

Aveşi grijă de sănătate!

Sănătatea este unul dintre acele daruri pe care cei mai mulți dintre noi le primim la naștere și efectiv uităm de ea până când corpul nostru începe să ne tragă primele semne de alarmă. Pentru a-ți asigura o stare bună de sănătate mănâncă ușor, respiră adânc, trăiește modest, cultivează-ți bucuria și păstrează-ți interesul pentru viață. De pe vremea anticilor, cel puțin de pe vreme lui Hipocrate, se știe cât este de importantă mâncarea pentru starea noastră de sănătate. Și dacă vorbim de mancare, trebuie să vorbim și de dinți. Poate puțini știm că dinții umani sunt mai misteriosi decât par? Primul set de dinți ai omului numară 20 de dinți. Aceștia sunt cunoscuți sub numele de dinți de bebeluș. Al doilea set include 32 de dinți. Aceștia sunt pentru totdeauna și trebuie să avem grijă de ei. Dinții sunt unici la fel ca amprentele. Nu există om care să împartă același set de dinți cu altcineva. Dinții sunt importanți. Ei ne ajută să zâmbim și să rămânem integrați în societate. Fără stigmă, mâini la gură sau rețineri. Daca nu, riscăm să ajungem la medicul stomatalog și singura soluție să fie implantul dentar. Așadar, ar fi bine și indicat ca să mergem o dată la șase luni la medicul stomatolog. Mai ales, dacă avem unde și la cine.

I.H.