Eveniment ştiinţific la Oradea - A doua ediţiei a Conferinţei naţionale de stomatologie
Renumiţi specialişti în domeniul stomatologiei, şi nu numai, şi-au dat întâlnire zilele acestea la Oradea, pentru a marca a doua ediţie a Conferinţei naţionale de medicină dentară. Evenimentul a început ieri şi, pe parcursul a trei zile, medicii participă la cursuri de specialitate şi workshop-uri, care au loc la Clinica Stomatologică din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.
Câteva zile, toată "spuma" segmentului medical stomatologic de la cele mai mari centre medicale şi universitare din ţară se află la Oradea cu prilejul unei noi conferinţe în domeniu. Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 18 - 20 martie, este organizat de Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România - Ardeal Nord, în colaborare cu Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea (AMDEO), Facultatea de Medicină şi Farmacie şi Centrul de Cercetare în Medicină de Înaltă Performanţă, din Oradea. Partea teoretică a conferinţei se desfăşoară sub formă de cursuri acreditate cu 24 de puncte EMC, susţinute la Centrul Cultural "Lorantffy Zsuzsanna". În prima zi de desfăşurare a cursurilor, specialiştii orădeni dr. Diana Pelea, conf. univ. dr. Olivia Ligia Burtă şi dr. Radu Iovan au prezentat lucrările: "Metode clasice şi moderne de evaluare a implicaţiei bacteriilor anaerobe în patologia bucală" şi "Eficientizarea antibioterapiei în patologia infecţioasă a cavităţii bucale, prin abordare bidimensională in vitro/ in silico". A urmat lucrarea dr. Constantin Cazacu, medic specialist în Bucureşti, despre radioviziografia în endodonţie - "Obturaţia de canal prin condensare laterală şi condesare verticală", iar dr. Adriana Pirte, prep. univ. dr. Ruxandra Matei, prep. univ. dr. Teodora Ştefănescu au ridicat problema managementului comportamental al copiilor în cabinetul de medicină dentară. Seria prezentărilor cu teme medicale s-a încheiat cu lucrările specialiştilor orădeni dr. Dan Slăvescu, as. univ. dr. Anca Porumb şi prof. univ. dr. Petru Lajosi, intitulate "Aspecte clinico-radiologice ale caninilor impactaţi" şi "Endodonţie modernă".
În paralel, organizatorii au pregătit şi o expoziţie cu produse de profil şi workshop-uri de larg interes pentru medicii stomatologi şi studenţi. Alături de cadre medicale din Oradea şi Bucureşti, la acest eveniment participă specialişti din Cluj-Napoca şi Timişoara. Întâlnirile se vor desfăşura şi pe parcursul acestei zile cu o nouă serie de prezentări.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.