Între o expoziţie de ouă gigant şi un spital de copii, aparent, nu există nicio legătură. Şi totuşi, Asociaţia Pro Valoare a reuşit să pună în practică o idee care ar trebui însuşită de cât mai mulţi bihoreni cu potenţă financiară. Cinci saloane de la etajul nouă al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" au fost refăcute din temelii şi aduse la standarde normale pentru un stabiliment care are prin menirea sa obiectivul de a se îngriji de sănătatea celor mici.

Totul a început de la expoziţia ouălor gigant expuse în această primăvară în Lotus Market, atunci fiind realizate 41 de ouă uriaşe de Paşti, frumos împodobite de oameni de cultură, societăţi comerciale, instituţii ale statului. Expoziţia a fost urmată de o licitaţie, în cadrul căreia cele 41 de ouă-gigant au fost cumpărate, cel mai scump ou fiind achiziţionat cu 10.000 de lei. La licitaţia din 13 aprilie s-au acumulat astfel 80.000 de lei, fondurile fiind dirijate către refacerea unei părţi din etajul nouă al Spitalului de copii, aflat într-o stare deplorabilă. Saloanele intrate în renovare au fost demolate şi recompartimentate, incluzând baie pentru fiecare salon, înainte existând un sigur grup social insalubru pentru întreg etajul. S-au montat 130 mp de tavan fals, au fost schimbate instalaţiile electrice, luminatoarele, tubulaturile, s-au montat 90 mp de gresie, s-au folosit 180 mp de tapet, au fost schimbate uşile, s-a aşternut covor din PVC şi s-au montat geamuri noi. În plus, în saloane şi pe hol câţiva studenţi de la Facultatea de Arte Vizuale au pictat personaje simpatice şi scene din desenele animate. Diferenţa dintre vechile şi noile saloane contrastează profund: pe de-o parte încăperi luminoase şi curate, iar pe de alta, ziduri scorojite şi cenuşii, pardoseală de ciment, robinete stricate, paturi şubrede, pitici şi clovni diformi pictaţi pe geamuri.
Viceprimarul Gheorghe Carp a mulţumit reprezentanţilor Asociaţiei şi omului de afaceri Alexandru Mudura pentru ce au realizat, exprimându-şi speranţa că iniţiativa lor va fi urmată şi de alte persoane ori societăţi comerciale cu posibilităţi financiare. În acelaşi registru a vorbit şi proaspătul manager interimar al spitalului, Ovidiu Pop, care a ţinut să mulţumească celor care au participat la licitaţie şi au contribuit direct la strângerea banilor.
Fondurile au provenit de la Adeplast, Arsis Vodafone, Bene Internaţional, Bijuteria Athena, CIAC, Dumexim, Ebony, ECO Bihor, Fundaţia Transilvania, Herald ComImpex, Holcim, Lotus Center, MA Interglob, Mudura Alexandru, Nutrientul, Plaza Invest, Repcon, Romexa, Sintezis, Trei G, UniCredit Ţiriac Bank şi Utopium Advertising.