Oradea va găzdui în perioada 21-22 iulie, un workshop de Bronhologie Intervențională Integrată, care se va desfășura în Amfiteatrul și sălile de simulare ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor și Societatea Română de Pneumologie, în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Oradea și Departamentul pentru Situații de Urgență, organizează workshop-ul de Bronhologie Intervențională Integrată. Acesta va avea loc în Amfiteatrul și sălile de simulare ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, în perioada 21-22 iulie.

Workshop-ul întrunește șase specialități medicale - bronhologie, pneumologie, ATI, medicină de urgență, anatomie patologică, oncologie și cuprinde, de asemenea, partea de asistență medicală. Vor fi explorate cele mai bune practici în ceea ce privește  bronhoscopia intervențională, anestezia asociată acesteia, calitatea materialului bioptic prelevat, perspective oncologice și alte aspecte practice relevante în activitatea bronhologică.

Cursurile în cadrul workshop-ului vor adresa următoarele tematici: intubația dificilă asistată endoscopic, criterii de inserare a stenturilor traheale, rolul bronhoscopiei în separarea pulmonară, stenoze traheale, TBNA și EBUS TBNA, anestezie în bronhoscopia intervențională, bronhoscopia de urgență, calitatea materialului bioptic, jet ventilație și tehnici moderne în radioterapia plămânului. Programul workshop-ului cuprinde, totodată, mai multe simulări hands-on, care vin în completarea cursurilor.

Comitetul științific întrunește medici, asistenți medicali și cercetători din cadrul: Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, Colegiului Medicilor Bihor, Institutului de Pneumofiziologie Marius Nasta, Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și MAI/DSU. Evenimentul este sponsorizat de Karl Storz România, Astra Zeneca, Fuji România și Medeuropa România.

Înscrierile se pot face până în data de 15 iulie 2023 inclusiv, la adresa de email pneumo1@scmo.ro, persoana de contact fiind dr. Alin Suciu. Evenimentul este gratuit și creditat de Colegiul Medicilor din România.