La Spitalul Judeţean: Centru Stroke pentru bolnavii cu probleme neurologice
Spitalul Clinic Judeţean din Oradea va intra într-un proces de reorganizare pentru creşterea calităţii actului medical, dar şi pentru siguranţa pacienţilor. Noul manager al unităţii medicale, dr. Carmen Pantiş, a anunţat că în perioada următoare va fi înfiinţat un centru Stroke pentru urgenţele neurovasculare, astfel că bolnavii cu afecţiuni neurologice să nu mai fie nevoiţi să se plimbe de la un spital la altul.
Primul pas va consta în mutarea Secţiei de Neurologie de la Spitalul Clinic de Psihiatrie la Spitalul Judeţean. Peste 30 de paturi de la Secţia de Neurologie vor fi transferate tocmai pentru ca pacienţii care au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC) să ajungă la tratament de specialitate în cel mai scurt timp şi să beneficieze de aparatură de specialitate. "Este necesară înfiinţarea Centrului Stroke, pentru că acum bolnavii sunt trimişi de la un spital la altul şi nu este corect să fie puşi pe drumuri", a explicat managerul Spitalului Clinic Judeţean. De asemenea, la parterul spitalului, lângă Unitatea de Primire Urgenţe, directorul intenţionează să dezvolte un ambulatoriu, cu mai multe cabinete medicale de specialitate pentru pacienţii care apelează la serviciile de urgenţă. "Sunt foarte mulţi bihoreni care vin la UPU, dar care nu au o reală problemă medicală şi atunci se aglomerează, iar cei care sunt cu adevărat grav bolnavi trebuie să aştepte. Astfel, dacă vom înfiinţa mai multe cabinete pe diferite specialităţi, la Urgenţe nu va mai fi atât de aglomerat", a explicat dr. Pantiş. La sfârşitul săptămânii trecute, unitatea medicală a primit 39 de paturi speciale pentru Secţia de Ortopedie, astfel că vechile paturi vor deservi pacienţilor cu AVC, internaţi în Centrul Stroke. Singurele, şi poate cele mai grave, probleme care se interpun în realizarea unităţii sunt cele de natură financiară. Conducerea spitalului încearcă să recupereze o sumă destul de mare, de câteva miliarde de lei, de la Casa de Asigurări de Sănătate, dar este obligată, în acelaşi timp, să găsească soluţii pentru plata funizorilor, faţă de care au acumulat mari restanţe. Numărul bihorenilor care suferă accidente vasculare cerebrale este într-o continuă creştere, medicii ajungând să trateze lunar şi peste 150 de bolnavi.
Pai nu ai sesizat ca se incearca scurtarea timpului de interventie? Intr-un final, bolnavul directionat la neuro, ajunge, daca nu moare acolo, tot la judetean. De ce? Intereseaza-te direct la bolnavi.
un bolnav care are un atac cerebral AVC prezinta simptome fara nici un dubiu deci medicul de pe ambulanta il va duce direct la neuro si nu la judetean