Nutriţioniştii afirmă că micul dejun trebuie să fie copios. După micul dejun bogat putem rezista la orice.

Meniul sănătos şi mişcarea împreună sânt răspunzători în atingerea şi menţinerea celei mai bune forme. Merită ştiut că mâncarea de dimineaţă este foarte importantă pentru corp, deoarece numai atunci putem rezista la solicitările din timpul zilei, dacă după ce ne trezim introducem în organism energie în cantitate şi calitate adecvată. Mulţi nu pot să mânânce dimineaţa, sau nu au timp să prepare mâncarea, mai mulţi experţi afirmă însă că pur şi simplu trebuie să ne transformăm obiceiurile, dacă vrem întradevăr să servim corpul nostru. Copios, dar cu măsură! În primul rând este bine să nu ne abţinem în timpul mesei de dimineaţa, trebuie doar să alegem cele necesare mesei, ca să nu ne obosim după mâncare. Dacă consumăm prea mult avem tendinţa să ne întoarcem în pat şi să continuăm somnul. Un mic dejun copios, alcătuit cu înţelepciune. Hrana este practic combustibilul organismului pentru toată ziua, deci nu poate fi ignorată. Micul dejun chiar din acest motiv este masa cea mai importantă, deoarece organismul trebuie să se încarce: mai ales cu hidrat de carbon şi proteină.Desigur organismele diferă, merită să experimentăm de ce substanţe are nevoie organismul nostru pentru o bună funcţionare, esenţial e să nu ne temem, că consumăm mult dimineaţa, deoarece avem la dispozitie o zi întreagă să-l "prelucrăm", pe de altă parte prin acest mod putem să ne asigurăm că mai tîrziu, în cursul zilei nu vom întrece măsura. Mâncărurile cu conţinut înalt de fibre (fulgi de ovăz), produse de lapte, legume, fructe proaspete, ouă, biscuiţi, sau o mică cantitate de sâmburi oleaginoase pot fi un început de zi bună, dar în orice caz esenţial e să ne servim corpul cât mai variat, şi să fim dechişi la experimentare. În loc de "bomba" de energie. Într-un mic dejun variat avem nevoie şi de zahăr (pe cât este posibil, acesta să provină din surse naturale, de exemplu fructe). Conform experţilor este foarte important, ca în afara introducerii rapide a unei energii să avem grijă să consumăm hrană cu conţinut mare de fibre, care se digerează mai lent, care asigură ca organismul să prelucreze frumos, progresiv hrana consumată. Scopul acestuia este, ca la două ore după micul dejun să nu ne fie din nou foame, deoarece creierul transmite în alt mod stimulul de foame, nu în ritmul în care organismul termină cu digestia. Să nu ne grăbim niciodată. Important e, ca nu înainte de masă să mâncăm prima dată. Dacă dimineaţa ne grăbim la locul de muncă, deci nu avem timp să pregătim mâncarea, este bine să pregătim micul dejun înainte cu o zi, seara, deoarece organismul va fi recunoscător pentru păstrarea unei ordini adecvate. Dacă avem în frigider iaurt, lapte cu conţinut scăzut de grăsimi, ouă, şi în dulap muzli sau fulgi de cereale, eventual ceva fructe, atunci nu trebuie să ne batem capul, în două minute putem să ne pregătim un mic dejun foarte plăcut. Dimineaţa pur şi simplu este obligatorie introducerea de energie, şi acesta merită de avut în vedere.