Ieri și astăzi, în fața magazinului Crișul, studenții de la Nutriție și Dietetică desfășoară o campanie prin care înceracă să-i facă pe orădeni conștienți de pericolul pe care îl ascunde obezitatea și să le ofere sfaturi cu privire la o alimentație sănătoasă.

Acțiunea este organizată în cadrul Toamnei Medicale Orădene de către studenții de la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, programul de studiu Nutriție și Dietetică, sub îndrumarea cadrelor didactice. Campania se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani și constă în măsurarea indicelui de masă corporală, a gradului de grăsime viscerală și a gradului de hidratare, sfaturi cu privire la stilul de viață sănătos, alimentație corectă,  informații despre prevenirea obezității.

„Am considerat că este necesară o campanie de prevenire a obezidății pentru că, în momentul de față, 3 din 4 bărbați și 4 din 5 femei, au probleme de greutate, sunt fie supraponderali, fie obezi de diferite grade. Aici, în piațeta din fața Magazinului Crișul, le facem celor interesați o analiză corporală, în care își află indicele de masă corporală, nivelul de grăsime viscerală, din jurul organelor interne și gradul de hidratare. După această analiză le dăm câteva informații, oferindu-le un flyer, un mic ghid de nutriție, conceput de noi, pe baza cercetărilor făcute de Universitatea Harvard, cu proporțiile pe care ar trebui să le consume din cele patru mari categorii de alimente: legume, cereale, fructe și proteine și opt recomandări pentru un stil de viață sănătos. Suntem 12 studenți implicați și stăm la dispoziția celor interesați inclusiv astăzi, între orele 10.00 și 16.00. Până acum orădenii reacționează bine, sunt foarte interesați, în doar două ore am avut deja în jur de 50 de participanți”, a spus, pentru Crișana, Ioana Haș, coordonatorul studenților de la Nutriție și Dietetică, studentă în anul 3 la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.    

 Campania de informare-educare-comunicare Sănătate într-o „farfurie sănătoasă” a fost demarată de Facultatea de Medicină şi Farmacie, împreună cu Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Bihor.