Centrul de Îngrijire de Zi pentru Copii Oradea s-a redeschis copiilor care provin din familii defavorizate. Astfel, pe perioada vacanței de vară, copiii vor avea ocazia să se bucure de activitățile organizate de Centru special pentru ei, activități ce se vor desfășura în mare parte, în aer liber, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. 

Dacă în ultimele luni, pe fondul generat de pandemia actuală, centrul a oferit consiliere psihologică pentru orice părinte sau copil afectat emoțional de situația actuală și suport pentru efectuarea activităților școlare, telefonic, a sosit și momentul mult așteptat, cel al revederii cu colegii și educatorii.

„Chiar dacă în perioada pandemiei centrul nu a fost deschis, colegii noștri educatori i-au sprijinit pe copiii care au susținut Evaluarea Națională prin pregătirea acestora la română și matematică, iar psihologul centrului s-a preocupat zilnic de starea lor emoțională. Îi felicit pe copii pentru rezultatele obținute, iar colegilor mei le mulțumesc pentru implicarea în obținerea acestora”, spune Arina Moș, directorul DAS Oradea.

Astfel, în perioada vacanței de vară, copiii vor avea prilejul să se bucure de activitățile organizate de Centrul de Îngrijire de Zi Oradea special pentru ei, activități care se vor desfășura în mare parte în aer liber, în curtea instituției, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. 

Totodată, interiorul instituției a fost amenajat pentru a putea respecta măsurile impuse de legislația în vigoare și pentru a le oferi copiilor spațiul necesar maximizării distanței în contextul activităților desfășurate la grupă.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

„Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare, şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului. În pofida măsurilor restrictive de distanțare și purtare a măștii de protecție, în prima zi copiii s-au bucurat de soare, de o carte bună din lectura obligatorie de vacanță și, nu în ultimul rând, de joacă”, a mai spus Arina Moș.