Cu o fază a doua a sezonului regulat din Liga Naţională de baschet masculin în care s-au înregistrat destule rezultate surprinzătoare, orădenii trebuie să fie precauţi în faţa celui care, aparent, pare a fi cel mai accesibil adversar din top 6. Duelul contând pentru etapa a 29-a, care se dispută în Sala Trivale astăzi, cu începere de la ora 19.45, va fi televizat de Digi Sport.

 

Cu toate că poziţionările din clasament dar şi cele trei victorii din tot atâtea posibile obţinute în actualul sezon competiţional dau ca favorită echipa pregătită de Cristian Achim, CSM CSU Oradea trebuie să fie atentă în faţa unei echipe care la începutul acestei luni învingea campioana U BT Cluj, iar în runda precedentă a egalat Sibiul pe final, în deplasare, după ce a remontat un deficit de 21 de puncte. Tehnicianul roş-albaştrilor mereu a avertizat că această formaţie este subapreciată, dar, cu toate acestea, dacă nici Piteştiul nu e accesibil, ne întrebăm atunci care dintre echipele din prima parte a clasamentului este. Evident că nu poate fi negată valoarea unor baschetbalişti precum Troupe, Kostoski, Agafonov sau Russell (Nicoară şi Person sunt incerţi), dar, cu toate acestea, există suficiente argumente care să demostreze că Oradea este superioară. Într-adevăr accidentarea lui Pasalic a dat peste cap sistemul construit de Achim, dar orice antrenor de valoare are pregătit şi planul B pentru a depăşi asemenea situaţii. Astfel, în ciuda faptului că schimbările pe posturi încă nu dau randamentul dorit, CSM CSU trebuie să îşi treacă în cont al 20-lea succes stagional.

Productivitatea suferă după accidentarea lui Pasalic

În confruntările directe, CSM CSU s-a impus 85-81 şi 77-66 în propria arenă, şi 73-65 în fieful piteştenilor. Gazdele de astăzi ocupă ultimul loc în top 6 cu 42 de puncte adunate din 14 victorii şi tot atâtea insuccese şi au şanse infime să mai avanseze în clasament în condiţiile în care diferenţa faţă de locul al 5-lea este de 3 puncte, iar în ultimele patru meciuri întâlnesc formaţii precum Oradea, U BT sau Steaua. Accidentarea lui Pasalic a făcut ca Richard să fie trecut în locul acestuia fapt care a afectat productivitatea echipei. Dacă atât timp cât Muha s-a aflat pe teren, CSM CSU a avut o medie de 87,7 puncte, în ultimele trei jocuri, cu Richard la coordonare, media a fost de doar 74 de puncte. Revenit după accidentarea gravă de la genunchi, nici Martin Zeno nu se află la cel mai bun nivel de joc al său. Ca şi moral, bihorenii stau mai bine, ei venind după succesul 74-70 de acasă cu BC Timişoara, în timp ce piteştenii au pierdut 84-77 duelul din deplasare cu CSU Sibiu. Aşadar, un obstacol abordabil pentru „leii roşii” în cursa lor pentru ocuparea unei poziţii cât mai bune înaintea intrării în playoff.

Celelalte jocuri ale etapei a 29-a care se dispută astăzi sunt: BC Timişoara - U BT Cluj (ora 18.00, Digi Sport), Politehnica Iaşi - SCM U Craiova şi Timba Timişoara - Phoenix Galaţi. Duelul Steaua Bucureşti - CSU Sibiu s-a disputat ieri după închiderea ediţiei. Dinamo Bucureşti stă.

Clasament Top 6

 

1. CSU Sibiu         22/6   50 puncte

2. U BT Cluj          21/7   49

3. Steaua Bucureşti          19/9   47

4. CSM CSU Oradea      19/9   47

5. BC Timişoara    17/11 45

6. BCM U Piteşti   14/14 42