Sportivul orădean Antoniu Veturian Raț s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, în proba de aruncare a ciocanului, în cadrul Campionatului Național de atletism în aer liber, desfășurat, recent, la București.

 

Luni, 17 iunie, a avut loc Campionatul Național de atletism în aer liber pentru copii, competiție care s-a desfășurat pe Stadionul Tineretului „Iolanda Balaș-Söter” din București.

Printre performeri s-a numărat și orădeanul Antoniu Veturian Raț, elev la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, care s-a clasat pe prima poziție la proba de aruncare a ciocanului, cu o aruncare de 46,15 m (record personal). Sportivul este legitimat la Clubul Sportiv Crișul Oradea, fiind pregătit de antrenorii Livia și Albert Méhes.

„Sunt foarte fericit că am reușit să-mi păstrez titlul câștigat în martie. Doresc să mulțumesc, în primul rând, antrenorilor mei, Livia și Albert Méhes, directorului CS Crișul Oradea, Ionel Bungau și, nu în ultimul rând, părinților mei, care m-au susținut și încurajat în

Tânărul a obținut al doilea său titlu din acest an, după cel de la Campionatul Național de aruncări lungi, disputat la Arad, cu 42,88 metri.