Proiectul intitulat „Campionii Viitorului”, finanţat de către Primăria Oradea, se va derula şi în acest an, sportivii şi antrenorii cu performanţe deosebite în 2017 urmând a fi premiaţi într-un cadru oficial.

 

„Vor fi premiaţi sportivii care au obţinut în anul evaluat, individual sau pe echipe, rezultate deosebite în cadrul competiţiilor sportive mondiale, europene, balcanice sau naţionale, rezultate materializate în obţinerea unui loc pe podium. CSM Oradea va centraliza nominalizările transmise de către structurile sportive și le va prezenta Comisiei în vederea distribuirii fondului de premiere” se arată în comunicatul clubului orădean. Până la data de 02.11.2018, orele 12.00, structurile sportive sunt așteptate să depună dosarul cu cel mai bun rezultat al sportivului propus pentru premiere, însoţit de formularul de înscriere și o copie după actul de identitate al sportivului, la sediul CSM Oradea din Strada Primăriei nr.3de luni până vineri între orele 10-13.

Criterii de acordare şi selecţionare a sportivilor

Din categoria sportivilor de performanţă care pot beneficia de premiere, fac parte:

- sportivii de performanţă cu vârste cuprinse între 14 – 21 ani;

- sportivii legitimaţi în anul evaluat, precum și la data premierii, la un club sportiv de pe raza Municipiului Oradea, afiliat la Federația Română aparținând ramurei sportive respective și recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului.

Pentru ca un rezultat să poată fi premiat trebuie să apară  în anuarul MTS pentru anul 2017, iar pentru sporturile neolimpice să îndeplinească și următoarele condiții:

Campionatele Mondiale:

- la competiție să fi participat delegații naționale din minimum 20 de țări de pe 3 continente;

- la probele de concurs individuale să fi participat minimum 14 sportivi, exclusiv sportivi români;

- la probele de concurs pe echipe să fi participat minimum 10 echipe, exclusiv echipa României;

- la probele de luptă cu contact, competitorii să fie din minimum 8 țări, iar rezultatul să fie obținut în urma a minim 2 victorii.

Campionatele Europene:

- la competiție să fi participat delegații naționale din minimum 15 de țări;

- la probele de concurs individuale să fi participat minimum 10 sportivi, exclusiv sportivii români;

- la probele de concurs pe echipe să fi participat minimum 6 echipe, exclusiv echipa României;

- la probele de luptă cu contact, competitorii să fie din minimum 6 țări, iar rezultatul să fie obținut în urma a minim 1 victorie.

Campionatele Naționale şi Balcanice:

- la probele de concurs individuale să participe minimum 6 sportivi;

- la probele de concurs pe echipe să participe minimum 4 echipe;

- la probele de luptă cu contact, competitorii să fie din minimum 4 echipe, iar rezultatul să fie obținut în urma a minim 1 victorie.

Antrenorul va semna pe proprie răspundere că aceste condiții au fost întrunite și că rezultatul poate fi premiat.