În scădere de formă în ultima perioadă, CAO a obținut totuși sâmbătă o victorie vitală în tentativa de a-și păstra locul de baraj în play-off-ul Ligii a III-a. Echipa orădeană a dispus la limită, 1-0 (0-0) de Someșul Dej, formație pe care a învins-o de fiecare dată în această ediție de campionat.

CAO a măcinat în gol

Clujenii de la Someșul Dej veneau la Oradea după o serie de patru întâlniri pierdute în fața „atleticilor” orădeni, în această ediție, și se părea, în primele minute de joc, că sunt ferm hotărâți să tranșeze în favoarea lor, de această dată, soarta celor trei puncte puse în joc. Au început partida destul de arțăgoșI, însă de poarta gazdelor nu au reușit să se apropie așa că s-au domolit destul de repede. Alb-verzii au pus treptat stăpânire pe joc, iar primele ocazii nu au întârziat să apară la poarta dejenilor. Astfel, după ce Ad. Popa a trimis un șut puțin peste transversală de la limita careului mare, în minutul 14, am consemnat poate cea mai mare ocazie ratată a partidei. Atunci, M. Kovacs l-a găsit cu o pasă șireată, cu exteriorul, pe Sg. Jurj în careu, dar șutul acestuia trimis la firul ierbii a trecut foarte aproape de bara din dreapta lui Toderean. Orădenii au reușit două minute mai târziu să scutere plasa porții adverse după un șut ratat a lui Gunie care s-a transformat în pasă pentru Sg. Jurj iar acesta a găsit drumul spre „ațele” porții adverse, dar golul a fost anulat pentru poziție afară din joc. Același Jurj, după ce a întors un fundaș în careu, până l-a zăpăcit, a șutat la poartă în minutul 23, dar goalkeeper-ul dejean a reușit să respingă in extremis cu podul palmei după un plonjon disperat. Oaspeții au și ei două situații modeste prin R. Vitan și apoi în minutul 29 prin N. Batchabi, șutul acestuia din urmă fiind amortizat de fundași, astfel tânărul R. Bob culegând balonul cu multă ușurință. Imediat căpitanul oaspeților Al. Creciunesc se alege cu un cartonaș roșu după o intrare nesăbuită asupra lui Gunie undeva la centrul terenului. Rămași în superioritate numerică pe teren, morișca paselor orădene a continuat cu și mai multă acuratețe. Însă dacă în teren gazdele au combinat etalând un joc estetic, treimea adversă, careul oaspeților, s-a dovedit a fi din nou o adevărată „zonă crepusculară” unde nu le ieșea mai nimic după cum ne-au obișnuit de fapt în această primăvară. Au mai fost vreo două situații minore irosite de Fl. Chitaș și de Ad Popa, în rest jocul echipei a funcționat ca o moară stricată care macină în gol.

Golul izbăvitor

În actul secund jocul gazdelor a funcționat cam după aceiași parametri, chiar mai sărac în faze clare de poartă, excepție făcând faza petrecută în minutul 71. Atunci Fl. Chitaș, îngrijorătoare lipsa de formă a acestui jucător, a pătruns irezistibil pe stânga ca în momentele lui bune și când a ajuns în unghi mort, aproape de linia de fund, a întors balonul în fața porții adverse. C. Jurj a prelungit mingea spre I. Mihai, care a trimis-o cu o ușoară boltă, cu capul, în plasa porții oaspeților consfințind victoria la limită, dar muncită, a gazdelor. Dejenii au ieșit parcă ceva mai hotărâți la joc, dar nu prea au reușit mare lucru decât să le creeze culoare mai clare gazdelor, însă până în final nu s-a mai înscris.

Cu această a 5-a victorie în fața dejenilor, care au devenit astfel „victimele” favorite ale bihorenilor, CAO are un ecart de șase puncte față de „lotușii” din Felix care au pierdut și ei pe terenul liderului. Însă nimic nu este sigur din moment ce alb-verzii se vor prezenta etapa viitoare pe terenul minerilor băimăreni în fața cărora sunt ei în postura de „victime” favorite, după ce au pierdut toate partidele de pănă acum în acest campionat. Este foarte posibil ca echipa de pe locul doi din această serie s-o cunoaștem abia în ultima etapă când pe Iuliu Bodola vom asista la confruntarea directă dintre cele două pretendente la ultima poziție care duce la baraj.

CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruș (20 D. Lupșe), D. Stan, M. Kovacs – D. Cîrjan, R. Gunie – A. Gheorghiţă (58 D. Marina), Ad. Popa (58 M. Ion), Fl. Chitaș (82 R. Ardelean) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș

Someșul: A. Toderean – M. Maxin (65 Al. Papp), P. Chiș, E. Negru, Al. Creciunesc, D. Ciurcui (85 D. Bolenyi), D. Mureșan, R. Suciu (31 Sz. Kovacs), R. Vitan, Ad. Rad (65 R. Babiciu), G. Batchabi. Antrenor: Tiberiu Bălan

Arbitri: Cristian Codrea – Radu Despa (ambii din Baia Mare), Cristian Mureșan (Cavnic).

Eiminări: – / Al. Creciunesc 29

Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Daniel Scridon (Arad)

 

CLASAMENT - PLAY-OFF

1. Minaur - 58 puncte

2. CAO - 48 puncte

----------------------------------------

3. Lotus - 42 puncte

4. Someșul Dej - 37 puncte

Etapa viitoare (14 mai, ora 18.00): Minaur - CAO, Lotus - Someșul Dej.

 

PLAY-OUT, etapa 7

CSM Satu Mare – Luceafărul Oradea, scor 6-1 (4-0)

Marcatori: Călin Vădan 10, 32, 87, Cosmin Zamfir 25, 30, Gabriel Cădar 72 / Darius Sfîrlea 65

CFR Cluj 2 – Progresul Şomcuta Mare  4-2

Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău 2-1

Marcatori: Mihai Cohan (43), Adelin Neaga (75) / Raul Stanciu (32)

CLASAMENT - PLAY-OUT

1. SCM Zalău - 40 puncte

2. CSM Satu Mare - 37 puncte

3. Sportul Șimelu - 36 puncte

4. CFR II - 35 puncte

-----------------------------------------------------------------

5. Progresul Șomcuta - 20 puncte

6. Luceafărul - -5 puncte.