O altă competiție de anvergură se va desfășura începând de mâine și până duminică, 15 iulie, în orașul de pe Crișul Repede. În pregătirea întrecerii care va aduna la start 12 echipe repartizate în 2 grupe, selecționata României a susținut ultimele două jocuri amicale, în Arena „Antonio Alexe”, primul câștigat iar cel de-al doilea pierdut în compania selecționatei Bulgariei.

În prima partidă, cea adjudecată cu scorul de 67-46, baschetbalistele pregătite de către Cătălin Tănase și Larisa Toma au dictat ritmul astfel că ecartul s-a mărit treptat până la final. Cele mai bune două marcatoare ale echipei României, din totalul de 11, au fost Irina Părău cu 17 puncte și Nora Demeter, autoarea a 14 puncte. În cel de-al doilea joc de verificare cu Bulgaria, disputat ieri de la ora 11.00 în aceeași locație, oaspetele au reușit să-și ia revanșa învingând cu scorul de 60-55. În ciuda faptului că de această dată bulgăroaicele au fost cele care au controlat ostilitățile, baschetbalistele tricolore au fost destul de aproape să întoarcă rezultatul în secvența decisivă. În cele din urmă acest lucru nu s-a întâmplat astfel că jucătoarele de la sud de Dunăre s-au impus la o diferență de 5 puncte. Din cele nouă marcatoare din rândul tricolorelor, s-au evidențiat aceeași Irina Părău, cu 12 puncte, și Maria Ferariu, cu 10 puncte. De la oaspete s-a remarcat Petrova, autoarea a 19 puncte. De menționat că cele două selecționate și-au împărțit victoriile și în urmă cu aproximativ două săptămâni atunci când s-au „verificat” în Bulgaria. 

În prima partidă de la Europeanul U20 - Divizia B, tricolorele vor înfrunta selecționata Greciei, sâmbătă de la ora 20.00, în Arena „Antonio Alexe”.

Competiția este destinată sportivelor născute după data de 1 ianuarie 1998 și reunește la start 12 echipe naționale care au fost repartizate, prin tragere la sorți, în două grupe de câte șase.

Componența acestora este următoarea:

Grupa A - Marea Britanie, Grecia, Ucraina, Lituania, România și Israel

Grupa B - Belarus, Islanda, Danemarca, Turcia, Bulgaria și Cehia

Se joacă după sistemul „fiecare cu fiecare” pe parcursul primelor șase zile cu o zi de pauză. Primele două clasate în ambele grupe se califică în semifinale, locurile 3 și 4 vor juca în grupa valorică 5-8, iar locurile 5 și 6 se vor duela în grupa valorică 9-12.

Primele trei clasate la încheierea turneului obțin promovarea în Divizia A, nivel la care vor evolua în sezonul 2019.

Competiția se va desfășura la Arena „Antonio Alexe” și în Sala de Sport a Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea.