La sfârşitul sătămânii trecute, două cluburi orădene au avut reprezentanţi în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Campionatului European de karate fudokan ce s-a desfăşurat la Cracovia în Polonia. Trei karateka de la SKT UAMT Agora Oradea şi unul de la Fudoshin Oradea s-au clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

 

Competiţia, care s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, s-a desfăşurat în Arena Tauron din pitorescul oraş polonez şi a adunat la start nu mai puţin de 1.500 de sportivi. SKT UAMT Agora Oradea, club coordonat de către antrenorii Raul Tudorică, Bernath Csaba şi Melania Câmpan, a fost reprezentat de 5 sportivi care au izbutit să cucerească nu mai puţin de 4 medalii de aur şi 2 de bronz. Unul dintre criteriile de selecţie folosite de către clubul orădean pentru participarea la această importantă întrecere a fost finala Campionatului Naţional pentru copii ce s-a desfăşurat la Sînmartin.

 

Rezultatele sportivilor legitimaţi la SKT UAMT Agora Oradea:

 

Locul I

  • Darius Luca - jiyu-ippon kumite individual - copii 2
  • Darius Luca - jiyu-ippon kumite echipe - copii 2
  • Andrei Tăuţan - kogo kumite echipe - cadeți
  • Mircea Raul Tudorică - kata individual - seniori

 

Locul al III-lea

  • Andrei Luca - fukugo individual - juniori
  • Andrei Tăuţan - kata individual - cadeți

 

Locul al IV-lea

  • Karacson Darius, Briana Masgras-Denut - enbu mixt - copii 4
  • Mircea Raul Tudorică - kata individual - seniori

 

CS Fudoshin Oradea (antrenori Mihai şi Adriana Turla) a fost reprezentat de către Laurenţiu Avram şi Bianca Gheban la întrecerea din Polonia. Primul sportiv care a participat la categoria cadeţi a cucerit meladia de aur la proba de kogo kumite echipe, medalia de argint la kogo kumite individual şi bronz la proba de fukugo individual.

Mircea Raul Tudorică a ţinut să-i felicite pe toţi orădenii prezenţi la acest eveniment. „Ne bucurăm şi de această dată de rezultatele de excepţie obţinute la nivelul unui Campionat European. Doresc să felicit toţi karateka prezenţi la această competiţie pentru munca şi seriozitatea de care au dat dovadă. Trebuie precizat faptul că în spatele oricărui sportiv există dorinţa şi mobilizarea acestuia pentru a da cel mai bun randament într-o perioadă de timp relativ scurtă. Este foarte greu, dar cei care reuşesc să treacă acest prag devin campioni în viață indiferent de rezultatul obţinut. Din punctul meu de vedere, acest detaliu face diferența între sport şi arta marțială Karate Tradițional”, a declarat antrenorul SKT UAMT Agora Oradea.