Poziția de inter stânga a fost acoperită de CSM Oradea după ce pe parcursul unei singure zile a reușit să semneze contracte cu doi astfel de jucători. Cei doi sunt Borivoje Djukic, un sârb venit din Spania, și Robert Gal, sosit de la fosta prim-divizionară, CSM Alexandria. Tot ieri, CSM Oradea a anunțat înregimentarea coordonatorului de joc Emilian Turcu, venit de la CSM București.

Bugetul secției de handbal de la CSM Oradea, unul care la această oră nu pare a fi ideal pentru prima scenă a handbalului românesc, permite transferul unor handbaliști buni, dar nu extraordinari. Astfel este și cazul ultimilor doi sosiți care, fiecare la rândul său, a retrogradat în eșalonul al doilea cu echipa pentru care a evoluat în ultimul sezon competițional. Cu toate acestea, jucătorul din Serbia a jucat într-un campionat câștigat de Bracelona, una dintre forțele acestui sport pe plan european, iar acum a ales să încerce prima experiență în prima divizie din România. Sârbul de 25 de ani este o forță a naturii, având 1,98 metri înălțime și 95 de kilograme. Noul jucător al CSM Oradea a evoluat ultima dată în Spania pentru Viveros Herol Nava, echipă cu care a încheiat stagiunea 2021/22 pe locul al 15-lea în Liga Asobal, retrogradând în liga secundă. Sportivul din țara vecină și-a început cariera profesionistă în urmă cu 7 ani la Metaloplastika Sabac, una dintre echipele bune ale campionatului din Serbia. În cei 6 ani petrecuți la această formație, Djukic a reușit să fie golgheterul echipei la finele sezonului 2018-2019. „Djukic a jucat pentru echipa națională U21 a Serbiei. De asemenea, el a participat la Jocurile Mediteraneene acolo unde a fost cel mai bun marcator al echipei Serbiei. În fine, Borivoje a făcut parte din lotul lărgit al echipei naționale a Serbiei pentru Campionatul European care a avut loc în anul 2020”, după cum informează CSM Oradea.

Robert Gal va împărți timpul de joc cu Borivoje Djukic

Cea de-a doua noutate din lotul CSM Oradea este Robert Gal, părțile semnând o înțelegere valabilă pentru următorul sezon competițional. Handbalistul, care evolueză tot ca inter-stânga, are 1,95 metri înălțime și 83 kilograme greutate. La cei 26 de ani ai săi, Robert a petrecut cel mai mult timp ca handbalist la CSM Bacău (2015-2021). În prima divizie a mai jucat câte un sezon pentru HCM Constanța (2014-2015) și CSM Alexandria (2021-2022). „Gal are în palmares o participare la Campionatul European U18, fiind căpitan al generației 1996/97. De asemenea, el a obținut o calificare la Campionatul Mondial U20 alături de generația superioară ca vârstă (1994/95). La nivel internațional, Robert a acumulat experiență alături de HCM Constanța, printr-o participare în Cupa EHF. Aici, el a reușit să marcheze 27 goluri”, informează CSM Oradea.

Coordonator de joc de la CSM București

Tăutu, Liberț și conducerea administrativă l-au convins pe Emilian Turcu că experiența pe care o va trăi la Oradea poate fi extrem de interesantă. Astfel coordonatorul de joc al CSM București din ultimii doi ani s-a înțeles cu bihorenii urmând să devină astfel roș-albastru. Emilian are 31 de ani, 1,85 metri înălțime și este un marcator adevărat reușind să fie printre cei mai buni din acest punct de vedere la echipele pentru care a evoluat. Handbalistul are o bogată experiență la nivelul primei divizii jucând pentru echipe precum U Cluj, CSM Ploiești sau CSM Făgăraș.

Așadar, echipa care va fi pregătită de George Tăutu și Cosmin Liberț are semnate înțelegeri cu următorii jucători: Márk István Kovács, Borivoje Djukic, Robert Gal, Emilian Turcu, Adrian Ioan Țenghea, Paul Oargă și Csongor Szasz.