Aşa cum era de aşteptat, CSU Oradea nu a avut o misiune facilă în etapa a 6-a din Divizia A, Seria B, chiar dacă a întâlnit un adversar ceva mai slab clasat, Crişul Chişineu Criş. Handbalistele orădene au evitat eşecul în ultimele secunde în fieful unei echipe obişnuită să nu facă în acest sezon concesii pe teren propriu.

 

Meciul s-a jucat la Arad, în sala Universităţii Aurel Vlaicu, una friguroasă şi cu suprafaţa plină de praf, după cum ne-a comunicat antrenoarea Doina Ardelean. Nu au fost, însă, singurele aspecte care au surprins neplăcut staff-ul tehnic al CSU Oradea. "Pe lângă faptul că ne-au fost anulate două goluri regulamentare, la începutul şi spre finalul partidei, Geta Vartic a primit două eliminări complet gratuite în primele 8 minute. De altfel, pe Geta am utilizat-o apoi doar in atac, pentru a nu risca o a treia eliminare, însă până la urmă arbitrii au mai sancţionat-o o dată în mod discutabil. De altfel, în  ultimul sfert de oră am jucat mai mult în inferoritate, în acest interval fiind sancţionaţi cu cinci eliminări de două minute faţă de una în dreptul gazdelor. În condiţiile date, putem spune că am obţinut un rezultat maxim", a comentat Doina Ardelean.

Din minutul 2, CSU a condus în permanenţă (14-17) până în penultimul, când a fost egalată la 25, ba chiar apoi condusă cu 26-25! Cu şapte secunde înainte de final, însă, Cipriana Petric a reuşit să înscrie şi să aducă o remiză meritată echipei sale.

CSU Oradea a bifat al patrulea joc consecutiv fără înfrângere şi ocupă locul 8 cu câte două succese, egaluri şi înfrângeri.

La sfârşitul săptămânii, orădencele vor juca pe teren propriu cu Dacia Mioveni, echipă clasată pe locul 11.

Pentru CSU Oradea au evoluat Petric Cipriana 8 goluri, Rudics Jenica 5, Hlinca Elisa 4, Biţiş Gulnara 4, Munteanu Irina 2, Vrabie Cornelia 2, Verzea Dana 1, Pintea Crina, Cetăţeanu Claudia, Hercuţ Anamaria, Gal Cecilia, Matias Cristina, Bortos Denisa, Pop Ileana.

Aruncări de la 7 metri: 9 (8 transformate) - 3 (3).

Eliminări de 2 minute: 3-8.