Singura formație bihoreană ajunsă în șaisprezecimile de finală ale Cupei României a fost lipsită complet de șansă în fața uneia dintre echipele bune ale Ligii a II-a. Astfel, la capătul unei partide în care jucătorii lui CSC Sânmartin au trimis de două ori balonul în bară, bihorenii s-au văzut învinși 0-1 (0-0) și eliminați din cadrul competiției KO.

Cu toate că mulltă lume aștepta ca în Bihor să ajungă, în această fază a competiției, o formație din primul eșalon, la Sânmartin a venit a treia clasată din Liga a II-a. Mai mult, Cristi Pustai, antrenorul oaspeților, cu meciuri complicate în campionat în această lună, a decis să își menajeze mai mulți titulari iar asta s-a văzut în jocul echipei sale. Gazdele au fost mult mai prezente în joc, au avut numeroase ocazii printre care și două bare, dar cei care au marcat au fost oaspeții care astfel și-au asigurat calificare în optimile de finală ale Cupei României.

Primă repriză controlată de gazde

Cu un nou sistem de joc (4-4-2) în care golgheterul Sergiu Pop a fost coborât în linia de mijloc, Cosmin Bodea, antrenorul bihorenilor, a încercut să-l suprindă pe experimentatul tehnician al vizitatorilor. A și reușit asta în mare parte, jocul elevilor săi fiind unul bun, peste cel al echipei din Liga a II-a. Prima mare ocazie a amfitrionilor a venit în minutul 13 atunci când Ionuț Ban a finalizat cu un șut în forță, de la 22 de metri, o acțiune pe partea stângă a atacului bihorean, balonul izbind bara transversală. În minutul 22, Arsene a recuperat un balon în treimea adversă, a înaintat spre poartă adversă șutând bine de la 20 de metri, la colțul scurt, dar portarul Dunării a reușit să respingă în corner. În minutul 30 bihorenii au avut a treia ocazie de a marca prin Paul Suciu, atacantul finalizând din unghi cu un șut periculos o acțiune pe partea dreaptă prin care și-a depășit în viteză adversarul direct dar din nou portarul călărășenilor a fost la post. Oaspeții au avut cea mai importantă șansă de a marca abia în minutul 39 atunci când, la o minge centrată în careul gazdelor, niciunul dintre cei trei jucători ai Dunării aflați în preajma mingii nu a reușit să o trimită spre poartă.

Taxați la prima greșeală

Unicul gol al partidei s-a marcat în minutul 61 atunci când Costin Petre a profitat de o neatenție din defensiva bihorenilor. Aceasta le-a permis oaspeților să recupereze repede prin Sava și să marcheze simplu, din careu, pe lângă Beke, tânărul portar al gazdelor. Au urmat minute bune în care CSC Sânmartin a căutat egalarea punând presiune mare pe adversar.În minutul 87, bihorenii au trimis pentru a doua oară balonul în bara transversală prin Sorian care a șutat de la 25 de metri, din poziție centrală. Așa s-a încheiat aventura gazdelor în Cupa României, o campanie bună în care au fost destul de aproape de a atinge fazele competiției care se vor desfășura în primăvara anului viitor și în care, cu siguranță, ar fi înfruntat o formație din priumul eșalon.

A marcat: Costin Petre 61

CSC Sânmartin: Beke – Fl. Pop, D. Lupșe, Al. Pintea, M. Arsene – D. Sfârlea (71 R. Baciu), C. Habakuk (55 R. Ember), Al. Sorian (cpt.), I. Ban – P. Suciu, Sg. Pop (46 I. Cuc). Antrenor: Cosmin Bodea

Dunărea Călărași: Șt. Krell – A. Rus, A. Lopez (cpt.), E. Țenea, C. Petre, Acolatse, Zaluschi (80 T. Caragea), M. Calu (87 R. Ganea), A. Mihăescu, D. Candrea, C. Anghel (46 S. Sava). Antrenor. Cristian Pustai

Cartonașe galbene: P. Suciu 17, Pintea 67, I. Ban 70 / A. Rus 45, Candrea 50

Arbitri: Cristian Codrea – Radu Despa, Daniel Lar (toți din Baia Mare)

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Emil Kemeneș (Baia Mare)