Aşteptată cu mare interes, partida cu CSM Steaua Bucureşti a reprezentat o cruntă dezamăgire pentru fanii CSM CSU Oradea. Echipa orădeană a fost depăşită la toate capitolele, scor 68-82 (11-21, 22-20, 23-14, 12-27) chiar în Arena "Antonio Alexe".

 

Cu o prestaţie mai aproape de aşteptări doar în sfertul trei, în care au preluat conducerea cu 56-55, orădenii nu puteau emite pretenţii la un rezultat pozitiv în faţa unui adversar cu un joc fizic, rapid şi cu aruncări precise din semicerc şi din afara acestuia. Secvenţa decisivă a fost catastrofală pentru CSM CSU, care a comis toată gama de greşeli, permiţând steliştilor nu numai să revină în avantaj, dar şi să se impună categoric. 

Singura pată de culoare în efectivul gazdelor a fost revenirea cu succes a lui Martin Zeno, autor a 16 puncte, după o absenţă de trei luni şi jumătate. "Unul dintre aspectele pozitive ale acestui meci este revenirea lui Martin Zeno. A arătat imediat, deși este foarte greu așa ceva, ce fel de jucător este și cât de mult ne-a lipsit până acum. Îmi leg speranțe în jurul lui, dar e limpede că Zeno nu poate să fie înlocuitor pentru Pasalic", a comentat Cristian Achim. Antrenorul echipei orădene a pus eşecul şi pe seama absenţei lui Pasalic. "Trebuie să încercăm să ne readaptăm. Aceasta este situația și eu altă soluție nu văd. Nu avem cum să găsim înlocuitor pentru Pasalic, astfel încât va trebui să îi suplinim absența ca grup, în echipă. Va fi foarte dificil să ne readaptăm, dar nu este imposibil. Este limpede că nu mai suntem aceeași echipă. Am fost obligați să jucăm cu Richard la poziția 1, lucru pe care el nu l-a făcut niciodată de când a venit la echipă. Cu această sarcină îi luăm din energie, din prospețime și implicit îi luăm din puncte. Rolul lui s-a schimbat enorm. Însă nu avem ce să facem, acesta este sportul, trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții. Nu știu dacă într-un timp atât de scurt putem să ne adaptăm. Va trebui să schimb absolut tot sistemul nostru de joc. Ceea ce este un nonsens. Doar că nu mai putem să jucăm cum am făcut-o înaintea accidentării lui Pasalic", a adăugat Achim.

Următorul joc va avea loc sâmbătă, tot pe teren propriu, cu BC Timişoara, de la ora 17.30.

CSM CSU Oradea: Nicolescu, Denison 9, Kariniauskas 6, Valeika 13, Richard 9 (2×3), Țîbîrnă 2, Mandache 6, Gajovic 7 (2×3), Zeno 16 (3×3).

Nu au jucat: Gavrilă, T. Fometescu, Meluț.

Antrenor: Cristian Achim.

Asistenți: Milan Mitrovic, Marius Marinău

CSM Steaua: Darwiche, Flowers 15 (4×3), Runkauskas 17 (5×3), Zekovic 7, Falker 10, Negoițescu, Diculescu, Baciu 8, Fraseniuc 7 (1×3), Marinov 5, Taylor 13 (1×3). Nu a jucat Petrache.

Antrenor: Jukka Toijala.

Asistenți: Sașa Ocokolic, Radu Rugiubei

Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Faur, Sorin Drugău.

Comisar FR Baschet: Viorel Constantinescu

Eliminat pentru 5 faulturi: - / Marinov 36.

U BT Cluj - CSU Sibiu 81-71; BCMU FC Argeş - BC Timişoara 79-84.

Clasament grupa 1-6:

1. BC CSU Sibiu  - 21/6  - 48 puncte

2. U-Banca Transilvania Cluj  - 21/6 - 48

3. CSM Steaua - 18/9 - 45

4. CSM CSU Oradea  - 18/9 - 45

5. BC SCM Timişoara  - 17/10 - 44

6. BCMU FC Arges Piteşti  - 14/13 - 41.