Într-o perioadă în care sunt programte meciuri ale echipelor naţionale contând fie pentru calificările Cupa Mondială din 2019, fie în precalificările pentru EuroBasket 2021, conducerea CSM CSU Oradea nu a găsit adversdari competitivi pentru a organiza Memorialul „Antonio Alexe”. Astfel, singura echipă care va putea alinia o formaţie redutabilă în faţa campionei României este deţinătoarea Cupei Bosniei Herţegovina. Prima partidă se va desfăşura astăzi cu începere de la ora 17.00, iar cel de-a doua, la care accesul publicului va fi restricţionat, se va disputa mâine de la ora 16.30, ambele jocuri urmând să aibă loc în Arena „Antonio Alexe”.

Ultimele partide de verificare pentru echipa pregătită de Cristian Achim se vor desfăşura în compania lui Igokea Aleksandrovac, deţinătoarea Cupei Bosniei Herţegovina şi totodată vicecampioană acestei ţări din spaţiul ex-iugoslav. De menţionat că bosniacii, care au promis că vor veni la Oradea cu o echipă cât mai apropiată de cea ideală în condiţiile în care selecţionata ţării are meciuri internaţionale cu caracter oficial, cuceriseră 5 titluri naţionale consecutive până în ultimul sezon când au pierdut 3-1 finala cu Zrinjski. Cupa Bosniei a fost cea de-a patra cucerită consecutiv de către formaţia bosniacă. Palmaresul lui Igokea cuprinde 6 titluri de campioană şi tot atâtea Cupe ale Bosniei Herţegovina. Motivul pentru care conducerea CSM Oradea nu a mai organizat Memorialul „Antonio Alexe” este cauzat de faptul că în perioada 13-17 septembrie echipele naţionale au programate meciurile internaţionale, iar în acest context echipele de club valoroase sunt lipsite de aportul celor mai importanţi jucători.

 A doua partidă, cu porţile închise

Prima partidă cu Igokea se va desfăşura astăzi de la ora 17.00, intrarea spectatorilor fiind liberă, iar cea de-a doua va avea loc mâine, de la ora 16.30, meci care se va juca cu porţile închise. Motivul pentru care s-a luat această decizie este cauzat de faptul că din tabăra orădenilor vor absenta Giordan Watson şi Bogdan Nicolescu, selecţionaţi la naţională, precum şi canadianul Sean Denison, care se confruntă cu o problemă medicală, şi americanul Sean Barnette, care are o problemă personală. Cea de-a doua partidă va fi practic un antrenamaent comun în condiţiile date. Duelurile cu formaţia bosniacă vor fi ultimele înaintea debutului oficial în noul sezon competiţional 2018-2019. Pe 20 şi 22 septembrie anul curent, CSM CSU va înfrunta  Karhu Basket, campioana Finlandei, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, a treia competiţie ca valoare din baschetul masculin european. Primul joc se va disputa în deplasare, iar cel de-al doilea pe teren propriu.