Performanţă unică în istoria echipei de handbal masculin orădene care a reuşit, din postura de câştigătoare a turului de campionat în Divizia A, să acceadă în optimile de finală ale Cupei României. Duelul, care se va disputa astăzi cu începere de la ora 18.00 în Arena „Antonio Alexe”, este deschis oricărui rezultat, făgărăşenii ocupând penultima poziţie în Liga Naţională. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

 

Nou-promovată în primul eşalon, CSM Făgăraş nu o duce foarte bine în Liga „Zimbrilor” unde după 13 etape ocupă locul al 13-lea (din 14) cu 10 puncte având un bilanţ de 3 victorii, 1 remiză şi 9 înfrângeri. Cu toate acestea, jucători precum Acatrinei, Vaidasigan, Filip şi Bejinariu pot face în orice moment diferenţa. De menţionat că primul dintre aceştia este golgheterul la zi al Ligii Naţionale, defensiva orădeană fiind astfel avertizată. Chiar dacă oaspeţii activează în elita handbalului românesc, forma arătată de orădeni în sezonul de toamnă (10 victorii din tot atâtea posibile) le dă dreptul să spere la calificare mai cu seamă că evoluează în faţa propriilor suporteri. Cu toate că nu a recunoscut în mod direct, antrenorul roş-albaştrilor lasă de înteles că o calificare în sferturile de finală este posibilă. „Putem spune că am avut puţin noroc, vom întâlni o echipă situată în partea inferioară a clasamentului şi vom juca pe terenul propriu” sunt cuvintele rostite de Sebastian Tudor din care reiese că există o doză de optimism în ceea ce priveşte calificarea în faza următoare a întrecerii.

Cu toate că vorbim despre optimile de finală, conducerea federaţiei, prin intermediul unui parteneriat cu o societate privată, va oferi premii în bani celor patru formaţii care vor accede în Final Four-ul Cupei României. Astfel câştigătoarea va primi 7.000 de euro, finalista, 4.000, ocupanta locului al 3-lea, 2.500, iar pierzătoarea finalei mici, 1.500 de euro.

Alte partide din cadrul optimilor  de finală ale Cupei României sunt: Minaur Baia Mare - Dinamo Bucureşti şi HC Vaslui - Steaua Bucureşti. Ieri după închiderea ediţiei, s-au disputat jocurile: CSM Bucureşti - HC Odorhei, Potaissa Turda - CSM Focşani, Dobrogea Sud - Politehnica Iaşi, Ştiinţa Bacău - Dunărea Călăraşi. Tot ieri s-a disputat partida Politehnica Timişoara - CSU Suceava, scor 39-30.