Fără aportul a patru dintre jucătoarele de bază, CSU CSM Oradea a suferit o înfrângere categorică pe propriul teren cu CSM Târgu Mureş. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 4-a din faza a II-a a competiţiei (Grupa Galbenă), fetele pregătite de Mihai Coldea au cedat 33-70 (5-23, 8-18, 14-17, 6-12).

După 6 succese consecutive, situaţia s-a schimbat dramatic, „greva” celor 4 titulare dând peste cap situaţia formaţiei orădene. CSU CSM a capotat neaşteptat în deplasare la KSE Târgu Secuiesc (44-60) şi la fel au făcut-o şi acum, pe teren propriu, cu CSM Târgu Mureş. Cele 4 baschetbaliste care au refuzat să mai joace din cauza restanţelor financiare sunt Ruxandra Chiş (căpitanul echipei), Ioana Gavra, Tierney Pfirman şi Mirjana Beronja, cu cea din urmă ajungându-se chiar la rezilierea contractului. La meciul cu Târgu Mureş, Ioana Gavra a asistat din tribună în timp ce Chiş şi Pfirman au luat loc pe banca de rezerve dar au refuzat să intre în teren. În aceste condiţii CSU CSM nu a avut practic nicio şansă, echipa din Târgu Mureş defilând la Oradea. De menţionat că în precedentele două dueluri cu această formaţie, bihorencele s-au impus de fiecare dată (62-45 în deplasare şi 58-53 acasă).

Un oarecare echilibru doar în debutul partidei

În această ultimă dispută, un oarecare echilibru a existat doar până în minutul 5 atunci când tabela de marcaj indica 6-3 pentru oaspete. Din acel moment şi până cu 5 minute înainte de final avantajul mureşecelor a crescut în mod constant. Cel mai mare avantaj pe care vizitatoarele l-au avut a fost de 41 de puncte, rezervele acestora marcând mai mult decât titularele gazdelor (23-20). La o asemenea diferenţă de scor, este evident că CSM Târgu Mureş a fost superioară la toate capitolele nelăsând loc de prea multe comentarii.

Promisiuni neonorate

S-a ajuns la o astfel de situaţie din punct de vedere financiar după ce anumiţi sponsori nu şi-au onorat promisiunile. Există discuţii şi cu Consiliul Judeţean pentru finanţare dar deocamdată se pare că instituţia nu poate să se implice. Această stare de fapt va duce, cel mai probabil, la ratarea calificării în playoff. Dacă CSM Târgu Mureş va depăşi cu siguranţă Oradea în clasament, aceasta nu are drept de promovare. În schimb, cealaltă pretendentă va avea ocazia să tranşeze lupta chiar pe propriul teren, în meciul direct. Rapid Bucureşti va înfrunta pe CSU CSM Oradea în etapa viitoare şi rămâne de văzut dacă cei în măsură vor reuşi să redreseze situaţia financiară astfel încât cele trei baschetbalste de valoare rămase să revină pe teren.

Nicoleta Mititelu a totalizat 9 puncte, Anisia Croitoru a adăugat 8 puncte, 7 recuperări, iar Melania Kokovay a terminat cu 6 puncte, iar Nicolett Orban a izbutit 3 puncte, 13 recuperări. În replică, Kata Meszaros a izbutit 21 puncte şi 5 recuperări pentru CSM Tîrgu Mureș.

CSM Oradea se menţine pe primul loc în Grupa Galbenă cu 26 de puncte adunate din 11 victorii şi 5 înfrângeri, dar CSM Târgu Mureş, ocupanta locului al doilea cu 25 de puncte, are un joc mai puţin disputat. Rapid Bucureşti este a treia clasată tot cu 25 depuncte acumulate din 9 succese şi 7 eşecuri.