Coechipiere în premieră într-un turneu WTA, Irina Bara şi Monica Niculescu se descurcă foarte bine în proba de dublu la Openul Australiei. Româncele au furnizat una dintre surprizele zilei de astăzi, învingând în turul II favoritele nr. 6 la câştigarea concursului australian!

 

Irina Bara (75 WTA la dublu) / Monica Niculescu (41 WTA)  au dispus de  Lucie Hradecka (Cehia, 32 WTA) / Ekaterina Makarova (Rusia, 6 WTA) cu 6-4, 7-6(8) după mai bine de două ore de joc. Succesul este cu atât mai notabil cu cât Makarova a fost lideră la dublu, iar Hradecka s-a aflat la un moment dat pe locul 4 mondial.
Monica şi Irina şi-au asigurat câte 240 de puncte WTA şi un premiu total de aproximativ 35.000 de euro. În optimile de finală, româncele le vor întâlni pe învingătoarele dintre Margarita Gasparyan (Rusia, 210) / Daria Gavrilova (Australia, 115) – Raquel Atawo (SUA, 28) / Katarina Srebotnik (Slovenia, 23), care se vor confrunta sâmbătă dimineaţa.

La ediţia trecută, Monica Niculescu a atins faza semifinalelor împreună cu Irina Begu, în timp ce şteianca Irina Bara nu a concurat în proba de dublu.