Considerată victimă sigură pe terenul celei mai în formă echipă din liga secundă, Luceafărul Oradea a fost sâmbătă foarte aproape de o surpriză. Ultima clasată a dat mari emoţii Dunării Călăraşi, care a marcat golul victoriei (1-0), a zecea consecutivă, abia în minutul 90!

 

Meciul de la Călăraşi nu a fost atât de dezechilibrat pe cât lăsa să se întrevadă poziţiile din clasament ale celor două echipe. Destul de bine organizaţi în teren, "luceferii" nu au lăsat spaţii gazdelor, care au făcut un meci slab. De-altfel, jocul a fost unul de uzură în majoritatea timpului, desfăşurat mai mult între cele două careuri. Surprinzător, primele acţiuni ofensive au aparţinut oaspeţilor. V. Rusu (6) a reluat cu capul, dar Lungu a reţinut mingea, iar Ţegle (29) a tras pe lângă poartă din 10 metri. Abia pe finalul reprizei, călărăşenii s-au dovedit mai periculoşi, Kanda (41) şutând în transversală. Atacantul gazdelor a mai avut o şansă de a marca în minutul 69, însă a reluat slab din 6 metri, permiţându-i lui Gakos, titularizat după ce Goia s-a accidentat la încălzire, să prindă mingea. Mai insistenţi în ultima parte a jocului, călărăşenii şi-au atins până la urmă scopul, după ce Kanda (90) l-a surprins pe Gakos cu un şut de la 16 metri (1-0). Deşi s-au străduit mult, "luceferii" n-au putut stopa cursul Dunării spre Liga I şi rămân ultimii în eşalonul secund, cu şanse parcă tot mai reduse de a ieşi din zona retrogradabilă.  

 

Dunărea Călăraşi: C. Lungu - Ţenea, Bg. Manole, Bg. Şandru, Mardare (17 B. Vasile), Missi Mezu, Preoteasa (62 Drăghiceanu), Sil. Pană, Val. Munteanu (35 Cr. Puşcaş), Kanda, Val. Alexandru.

Rezerve neutilizate: G. Popa - Danciu, C. Cristea, Gassama.

Antrenor: Dan Alexa

 

Luceafărul Oradea: G. Gakos - D. Ciobanu, Mutu, Ban, Trif, Ţegle, Ad. Bedea, Feher, Codoban (88 A. Dulca), Vl. Rusu, Antohi.

Rezerve neutilizate: Goia - Chiş-Toie, Cuc, Dragu.

Antrenor: Cristian Dulca.

Arbitri: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) - la centru; Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) - assitenţi.