Prima ediție a Galei fotbalului bihorean s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute într-o organizare deosebită pusă la punct de noua conducere a AJF. Evenimentul a avut menirea de a premia toate valorile fotbalului bihorean începând cu actorii de pe dreptunghiul verde și terminând cu cei care au slujit o viață întreagă sportul rege.

La reușita acestui eveniment au contribuit și invitații de seamă care au răspuns prezent inițiativei lansate de Radu Bitea, președintele AJF Bihor. Astfel, printre oamenii de fotbal care s-au regăsit împreună cu această ocazie s-au numărat Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, Octavian Goga, vicepreședintele Federației Române de Fotbal, președintele AJF-urilor din țară și președintele AJF Brașov, fostul mare fotbalist bihorean Alexandru Boc, fostul arbitru FIFA orădeanul Octavian Ștreng, Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Bucur, președintele AJF Mureș și Daniel Sabău, președintele AJF Sălaj. Două personalități nu au putut fi prezente din diferite motive. Este vorba despre Emerich Jenei și Marcel Pușcaș. „Consider că această inițiativă era necesară în contextul actual, o dată pe an să avem privilegiul de a ne întâlni într-un cadru festiv, dar destins. Odată pe an cred că merităm să ne regăsim împreună, să socializăm, să împărtășim gânduri și idei, să ne spunem păsurile, dar și să ne felicităm, să clarificăm unele aspecte, să conștientizăm aspectele de îmbunătățit, dar și să îi premiem pe cei mai merituoși dintre noi, cu fair-play și recunoștință. Vă asigur că această Gală își va regăsi locul în calendarul sportiv al Bihorului și se va desfășura anual”, a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor. Secretarul general adjunct al FRF a transmis bihorenilor mesajul forului fotbalistic național condus de către Răzvan Burleanu. „AJF Bihor este una dintre cele mai active asociații județene din țară, având un ritm bun de accelerare a proiectelor pe diferite paliere și asta ne bucură foarte mult. Se vede că aici este o conducere tânără, activă și energică”, a comentat Gabriel Bodescu, care, pe 10 decembrie, și-a sărbătorit ziua de naștere, primind un premiu surpriză din partea oficialilor AJF Bihor.

Premii speciale

Desfășurată sâmbătă seara, la Hotel Continental Forum, prima gală a fotbalului bihorean a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni jucători și antrenori din fotbalul județean, mai exact din competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Bihor. Premii speciale au primit însă și Emeric Jenei, Alexandru Boc și Marcel Pușcaș, pentru contribuția adusă dezvoltării fotbalului românesc și a promovării fotbalului bihorean, Ioan Suciu, pentru activitatea depusă în folosul fotbalului bihorean,  reprezentantul Direcției de Implementare și Dezvoltare a Proiectelor Bihor, Petruț Drăgan, directorul DJST Bihor, Ioan Bogdan, comandantul Jandarmeriei Bihor, și Călin Hoțupan, inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor. De asemenea, Vlad Ghețe a fost premiat pentru faptul că, deși este portar, a reușit să înscrie cinci goluri pentru CS Diosig în acest sezon. Zeno Bundea și doctorul sportiv Carmen Morariu au primit și ei premii speciale, cum, de altfel, au fost premiați și Gheorghe Rusu, de la AJF Bihor, Ionuț Cergheș (Gloria Căbești), cel mai bun antrenor din Seria a II-a a Ligii a V-a, jurnalistul Ionel Popa, pentru implementarea, împreună cu colegii din echipa de fotbal a Presei, a programului “Fă sport, indiferent de vârstă",  dar și Sergiu Ciocan, de la Olimpia Salonta, cel mai bun tânăr jucător și pentru faptul că în turul de campionat a înscris 12 goluri în 15 partide din Liga a IV-a. Anamaria Busuioc, singura conducătoare de club din fotbalul bihorean, președintele Dacia Gepiu, a primit un premiu special, tricoul echipei naționale, oferit de Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF.

Sergiu Pop, cel mai bun jucător din Liga a IV-a

S-a trecut apoi la principalele premii ale galei. Cel mai bun jucător al Ligii a IV-a în 2017 a fost desemnat Sergiu Pop, de la Crișul Aleșd, care a acumulat 45 de puncte, cu trei mai multe decât Zeno Bundea, ocupantul locului al II-lea. Cel mai bun portar al Ligii a IV-a a fost desemnat Cosmin Verdeș, de la Unirea Livada, care a primit cele mai multe nominalizări (7) de la antrenorii tuturor echipelor din competiție. La Liga a V-a, cel mai bun portar al Seriei I a fost desemnat Istvan Groza, de la Inter Aștileu, iar cel mai bun jucător, Andrei Haș, de la CAO Oradea. În Seria a II-a, cel mai bun portar a fost ales Ciprian Negruț, de la Unirea Oșorhei, iar cel mai bun jucător, Florinel Laurențiu Alb, de la Gloria Căbești. Antrenorul anului în fotbalul bihorean a fost votat George Zima, cel care a antrenat echipa FC Bihor Legenda 1902 și o antrenează acum pe Dinamo Oradea. După festivitatea de premiere au urmat momente artistice oferite de Claudiu Borza şi formaţia, Larisa Oneț și Ina Rus.