Port-drapelul fotbalului bihorean (FC Bihor) a reușit să obțină primul succes în campionatul Ligii a II-a reușind să învingă 1-0 pe FC Argeș, o formație cu jucători valoroși care are drept obiect promovarea în prima divizie. Succesul a venit ca urmare a evoluției avute de roș-albaștri pe parcursul reprizei secunde, primul mitan aparținând categoric echipei oaspete.

Presiunea publicului, a rezultatului, a lipsei de omogenitate și multe alte ingrediente de acest gen au condus către o evoluție modestă a orădenilor pe parcursul primei reprize în care piteștenii și-au creat numeroase ocazii de a marca și doar datorită portarului Accinelli tabela de marcaj a rămas neschimbată. Având în vedere lotul de jucători de care dispune FC Argeș, probabil că nu foarte multă lume anticipa o evoluție complet schimbată a roș-albaștrilor pe parcursul ultimelor 45 de minute. Bihorenii au revenit de la cabine mult mai curajoși iar asta evident că a produs efecte prin numărul de ocazii create la poarta adversă și mai ales prin golul marcat de atacantul Ioan Hora, în minutul 51, care astfel și-a făcut un frumos cadou cu o zi înainte de împlinirea vârstei de 36 de ani. Pe final, piteștenii puteau egala dar jucătorii lui Nicolae Dică au ratat ocazii uriașe prin Seto și Gronner. Aceste momente au creat o frustrare imensă tehnicianului argeșenilor care astfel a considerat oportun să nu se prezinte la conferința de presă de la finalul partidei.

 

„Un început care ne dă speranțe”

În schimb omologul său de la Oradea s-a arătat a fi extrem de fericit pentru acest succes pe care îl consideră a fi unul dătător de speranțe. „Sunt foarte fericit şi foarte emoţionat, pentru că ştiu ce sacrificii s-au făcut pentru prima noastră victorie. Am suferit, dar campionatul va fi aşa. Astfel că v-a trebui să muncim mai mult şi să nu suferim atât cum am suferit astăzi, când am întâlnit însă o echipă foarte bună. Am ştiut că dacă nu eram atenţi, puteau să ne dea gol, dar am avut şi noroc în prima repriză, însă Accinelli a făcut un meci foarte bun. Apoi, în repriza a doua am intrat mult mai motivaţi, mai convingători şi am reuşit să le dăm gol celor de la FC Argeş, care, repet, este o echipă foarte bună. Argeşul este o echipă care se bate la promovare, pe când obiectivul nostru este cu totul altul, dar pentru noi această victorie este un început care ne dă speranţe că putem să ne salvăm de la retrogradare”, a declarat, la final, Gustavo Aragolaza, directorul tehnic al echipei FC Bihor.

 

Sâmbătă vor juca la Buzău

Așadar FC Bihor își trece în cont primul succes din Liga a II-a și, cu 4 puncte acumulate în trei etape, a urcat în clasament de pe locul al 18-lea până pe locul al 10-lea. În runda viitoare orădenii vor evolua sâmbătă, de la 11.00, în deplasare, cu Metalul Buzău, a 14-a clasată cu 3 puncte adunate după trei meciuri disputate. De menționat și debutul în echipa orădenilor a tânărului Adelin Nica (17 ani) un jucător de mare perspectivă transferat de la prim-divizionara UTA Arad chiar în această săptămână.

FC Bihor: Accinelli – S. Cucu, Giafer, Băican, I. Ban (min. 28 C. Jurj) – Al. Stahl (min. 85 A. Gal), I. Filip, R. Farcaș (min. 58 Gunie), A. Moga (min. 85 A. Nica) – I. Hora – cpt. (min. 58 A. Chiriţoiu) şi Sg. Jurj. Director tehnic: Gustavo Aragolaza

FC Argeș: Oncescu – Tofan – cpt. (min. 77 Borța), G. Garutti, Esteban Orosco, Briceag – R. Moldoveanu (min. 85 Ghiocel), T. Seto, Doukoure (min. 77 P. Petrescu), Y. Pîrvu (min. 69 A. Dima) - Buhăcianu (min. 68 Rădescu) şi E. Gronner. Antrenor: Nicolae Dică