După mai bine de un an de pauză, „fotbalul mic” revine la viaţă o dată cu disputarea fazei judeţene din Cupa României. Cu doar 6 participante la start, întrecera va debuta pe 4 iulie şi se va încheia două săptămâni mai târziu, o dată cu disputarea finalei.

Problemele cauzate de pandemie în toate domeniile par să afecteze în continuare fotbalul judeţean câtă vreme doar 6 echipe s-au înscris în Cupa României. Cele 6 formaţii, cinci de Liga a 4-a şi una de Liga a 5-a, înscrise în competiţie sunt: Viitorul Borș, Universitatea Oradea, Foresta Tileagd, Bihorul Beiuș și Victoria Avram (toate din Liga a IV-a), respectiv Voința Ciumeghiu (Liga a V-a). Criteriul geografic și locul ocupat în clasamentul ediției 2019/2020 au fost cele două aspecte care au stat la baza împerechierii care s-a făcut ieri, de către Comisia de competiții din cadrul AJF Bihor. Până la data primelor meciuri, echipele vor trebui să efectueze vizele medicale și anuale și să rezolve situația contractuală a jucătorilor, perioada de transferări debutând în 15 iunie. Jocurile din fața județeană a Cupei României se vor desfășura în zilele de 4, 11 și 18 iulie, dată când este programată finala într-o locație care urmează să fie anunțată. De asemenea, echipele sunt așteptate pentru înscrierea în noul sezon din Liga 4 și Liga 5, care ar urma să demareze în 28-29 august, ambele campionate urmând să aibă două serii.

Programul meciurilor

Cele trei jocuri din prima fază a competiţiei se vor desfăşura în data de 4 iulie, de la ora 17.30, pe terenul primelor echipe, după următorul program: Voința Ciumeghiu - Viitorul Borș, Victoria Avram Iancu - Universitatea Oradea și Bihorul Beiuș - Foresta Tileagd. Cele trei învingătoare plus una dintre echipele învinse, care va beneficia de statutul de „lucky loser”, se vor califica în semifinale. Pentru stabilirea echipei a patra se vor avea în vedere criteriile: scorul la finalul celor 90 de minute, golaverajul, numărul mai mare de goluri marcate, iar dacă egalitatea va persista, se va trage la sorți. Semifinalele sunt programate în 11 iulie, iar finala în 18 iulie.

Vaccinaţii, fără testare

De asemenea, echipele trebuie să îndeplinească protocolul medical stabilit de către FRF împreună cu Ministerul Sănătăţii. „Protocolul medical prevede testarea obligatorie a tuturor participanților cu teste RT PCR (valabil 14 zile) efectuate cu maxim 72 de ore înainte de data meciului sau teste rapide antigen (valabil 7 zile) efectuate cu maxim 48 de ore înainte de joc. Pot participa fără a fi testate persoanele vaccinate care au deja 10 zile de la finalizarea schemei complete sau cele care au trecut prin boală și se află în perioada de 90 de zile de la ieșirea din carantină. Echipele participante sunt obligate ca înainte cu 12 ore de joc să transmită la AJF Bihor pe email tabelul cu participanții la joc, iar înainte de începerea jocului să atașeze la raport originalul și documentele (rezultatele testelor, adeverința de vaccinare, decizia de carantinare emisă de DSP și adeverință medicală că sunt vindecați după ce au trecut prin boală)”, informează AJF Bihor.