Chiar dacă FC Bihor nu mai există pe harta fotbalului românesc, la sfârșitul săptămânii trecute s-a vorbit din nou despre acest nume important din sportul rege practicat în județul nostru. La inițiativa antrenorului Gheorghe Silaghi, echipa de juniori A republicani, cea care a cucerit titlul de campioană națională în anul 2009, s-a reunit pentru a sărbători această performanță.

Evenimentul a avut două momente distincte. Primul s-a desfășurat pe Stadionul „Luceafărul” din Sânmartin acolo unde foștii campioni au disputat un amical în compania lui CSC Sânmartin II, campioana Seriei I din Liga a V-a. Al doilea moment al reuniunii s-a desfășurat la un local din oraș unde echipierii campioanei din 2009 împreună cu staff-ul tehnic, cel adminisntrativ dar și al apropiaților au depănat amintiri și au urmărit împreună succesul uriaș (4-2) obținut de naționala U21, din care face parte și bihoreanul George Pușcaș, în compania Angliei la Europeanul din Italia.

Au învins Dinamo și Steaua în drumul spre titlu

Acea echipă de juniori de la FC Bihor a devenit campioană națională după ce a învins cele două mari nume din fotbalul românesc: 3-0 cu Dinamo București în semifinala de pe „Iuliu Bodola” și 5-4 pe Steaua București în finala de la Mogoșoaia. De menționat că victoria a fost obținută după executarea loviturilor de departajare, scorul la finele timpului regulamentar fiind 1-1. În finala cu Steaua orădenii au deschis scorul în minutul 60 prin Răzvan Ardelean, bucureștenii izbutind să egaleze în minutul 88 prin Alexandru Lăzar. La loviturile de departajare s-a evidențiat portarul Paul Dumitru, cel care a reușit să pareze 4 penalty-uri, dintre care unul al fundașului naționalei, Alin Toșca. În acea partidă, Gheorghe Silaghi a utilizat următoarea echipă: D. Paul (cpt.) – M. Huiduc (min. 78 Gavrilaş), Ş. Pop, Miheş, F. Molnar – R. Novak (min. 84 R. Matei) – A. Floruţ (min. 81 L. Molnar), Cr. Butuc, R. Teşan (min. 90 R. Andor), Fl. Pop – R. Ardelean (min. 90 Ad. Olariu). Printre acești jucători ar fi trebuit să se afle și Vald Ghețe, portar față de care „Sisi”, cum îi spun prietenii, și-a exprimat regretul, peste ani, că nu l-a convocat pentru acea finală deși acesta își adusese contribuția la calificare.

Ploaia nu le-a stricat pofta de joc

Revenind la disputa aniversară de pe Stadionul „Luceafărul”, aceasta a avut o repriză consistentă de ploaie care însă nu a estompat entuziasmul celor care s-au aflat pe dreptunghiul verde. S-a jucat pe parcursul a două reprize a câte 30 de minute, scorul final al amicalului fiind 3-1 pentru nou-promovata în Liga a IV-a. Golurile au fost marcate de Teodor Cheregi 2, Cristian Copil 28, Claudiu Copil 55, respectiv Răzvan Ardelean 58, cel care deschidea scorul în finala cu Steaua. Dintre campionii din 2009 au absentat, din diverse motive, următorii: fraţii gemeni Molnar, Alin Floruţ, Şerban Pop, Marius Huiduc şi Florin Pop, ultimul având joc de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu CSC Sânmartin.

FC Bihor, campioana din 2009: Dumitru Paul – Raul Teşan, Cătălin Miheş, Răzvan Matei, Roland Novak, Daniel Gavrilaş, Traian Galiş, Răzvan Ardelean, Cristian Butuc, Remus Andor, Adrian Olariu. Au mai intrat Vlad Gheţe – Antonio Mihoc, Daniel Bota.

CSC Sânmartin II: Igna – C. Mitra, P.Ardelean, Drinc, Şendruţiu, D. Morna, Ciocan, Cl. Copil, Cr. Copil, Bala, T. Cheregi. Au mai intrat: Ov. Morna, H. Ardelean, M. Marian, Bughi. Antrenor: Ovidiu Morna.