La Bazinul Crişul a avut loc recent o întâlnire a foştilor campioni ai înotului orădean. Cu această ocazie a fost dezvelită o placă prin care sunt evocate performanţele înotătorilor şi săritorilor clubului orădean între anii 1960-1990, aceasta fiind amplasată lângă cele două aparţinând secţiei de polo.

La reuniune au fost prezenţi o mare parte a sportivilor care în alte vremuri făceau performanţă pentru sportul orădean, aceştia având prilejul să se revadă după mai mulţi ani. Împreună au depănat amintiri şi s-au bucurat să se revadă în pozele de pe vremea când erau sportivi în activitate. „Am fost antrenoare la acest club alături de soțul meu, Herman Schier. Sportivii noștri au cucerit sute de titluri de campioni și au stabilit nenumărate recorduri naționale. Crișul a fost în acei ani singurul club din provincie care a dat cinci maeștri ai sportului, iar sportivii săi au avut peste 500 de recorduri naționale”, a declarat Georgeta Schier, cea care încă antrenează în cadrul clubului Crişul.

„Aţi făcut parte din elita înotătorilor români”

La această întâlnire a fost prezent şi Szakadáti László, fost multiplu campion naţional de înot şi actual director al Ligii Europene de Nataţie, cel căruia directorul DJST Bihor a ţinut să-i mulţumească pentru suportul oferit în dezvoltarea bazei sportive a clubului. „Marile performanțe din acei ani au fost realizate în acest bazin. Între timp, baza sportivă a natației orădene s-a dezvoltat, pe lângă vechiul bazin existând acum un bazin modern, finalizat în anul 2006. Doresc să amintesc ajutorul pe care l-am primit atunci din partea domnului Szakadáti László, care ne-a consiliat în demersul nostru de atunci. După finalizarea noii baze, el ne-a sprijinit de fiecare dată în atribuirea organizării de concursuri și turnee internaționale”, a afirmat Petruț Drăgan, directorul DJST Bihor. Nu în ultimul rând Ionel Bungău, directorul CS Crişul, şi-a exprimat admiraţia faţă performanţele reuşite de aceşti mari sportivi. „Am citit și am auzit despre realizările dumneavoastră sportive, știu că ați făcut parte din elita înotătorilor români din acea perioadă. Vă sunt recunoscător și vă admir pentru aceste realizări. La ora actuală, clubul nostru se străduiește să refacă secția de înot. Am fi fericiți dacă am reuși să obținem măcar parțial rezultatele pe care le-ați avut dumneavoastră”, a afirmat Ionel Bungău, directorul CS Crişul.