După vacanța de iarnă, antrenorul Sebastian Tudor a sunat reunirea care a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, la Arena „Antonio Alexe”. Clasată pe primul loc în Seria B a Diviziei A, CSM Oradea își propune ca parcursul din retur să fie același ca și în prima parte a campionatului.

Handbaliștii pregătiți de Sebi Tudor și George Tăutu ocupă poziția de lider după ce au făcut un tur de campionat perfect bifând 10 victorii din tot atâtea posibile. Această performanță le-a permis orădenilor să evolueze în oprimile de finală ale Cupei României, fază a competiției în care au fost eliminați la Oradea de către prim-divizionara CSM Făgăraș (29-32). În campionatul Diviziei A, Oradea are practic un singur adversar. Este vorba despre CSU Târgu Jiu, principala favorită la promovare prin prisma bugetului de care dispune dar și a lotului de jucători pe care îl are la dispoziție. Cu toate acestea, ambiția și munca cuplului de antrenori orădeni, au făcut ca minusul de la capitolul valoric să fie compensat prin dăruire și determinare, calități care au dus la victoria extraordinară obținută în fața gorjenilor în turul campionatului.

Fără trei jucători la primul antrenament

La primul antrenament, care se va disputa în cursul după-amiezii de astăzi, Sebi Tudor nu va avea la dispoziție trei jucători. Este vorba despre Răzvan Nițu, încă aflat în perioada de recuperare după operația suferită la genunchi, Ștefan Bandi, indisponibil din cauza unei tăieturi la mână și Andrei Ivancov, aflat în cantonament la Stâna deVale cu lotul echipei de juniori Alpha Oradea. De menționat că ultimii doi sunt juniori. Tot astăzi, dar dimineața, handbaliștii vor efectua analize de sânge pentru a preveni eventuale probleme de sănătate înainte de reluarea efortului. Nici în acest an echipa nu va efectua un stagiu centralizat de pregătire, ședințele tehnice, câte două pe zi, urmând să se desfășoare doar pe plan local. Dimineața se vor efectua exerciții în sală de forță și în aer liber, iar după-masa, antrenamente cu mingea în sala de joc.

Amicale cu Potaissa și Minaur

Până la acest moment, staff-ul tehnic a stabilit două jocuri de verificare în compania unor formații din Liga Națională. Este vorba despre o dublă în deplasare cu Minaur Baia Mare (locul 9) în perioada 16-17 ianuarie și, pe 24 ianuarie, un test cu Potaissa Turda, a 4-a clasată în primul eșalon. Până la reluarea campionatului care este programată la data de 25 februarie, CSM Oradea va mai susține partide de verificare în compania unor colege de serie precum Universitatea Cluj, HCM Sighișoara și CSU Poli Timișoara. În prima etapă a returului, bihorenii vor evolua în deplasare cu Minaur 2 Baia Mare, a 4-a clasată.