Prezentă în premieră la US Open, tenismena bihoreană Irina Bara, locul 192 WTA, a depăşit primul tur al calificărilor. Şteianca a  profitat de abandonul Myrtillei Georges, poziţia 223 WTA, din setul decisiv şi se află la două victorii de accederea pe tabloul principal al ultimului turneu de Grand Slam al anului, desfăşurat pe suprafaţă rapidă.

Irina Bara şi-a adjudecat primul set în confruntarea cu Myrtille Georges, în mai puţin de o oră, cu 7-5. Jucătoarea franceză a revenit în al doilea set şi s-a impus cu 6-2. În decisiv, la scorul de 3-0 pentru Irina Bara, Myrtille Georges a abandonat.

Irina Bara va juca astăzi cu americanca Bernarda Pera, locul 146 WTA, în turul al doilea al calificărilor. Câştigătoarea se va duela pentru un loc pe tabloul principal cu învingătoarea dintre Anna Blinkova (Rusia, locul 117 WTA) şi Anhelina Kalinina (Ucraina, locul 187 WTA). Partidele de pe tabloul principal la turneul de la Flushing Meadows vor debuta pe 28 august și se va încheia în data de 10 septembrie, întrecerea fiind dotată cu premii în valoare de 50,4 milioane dolari.

În calificări au mai luat startul alte trei românce, Patricia Ţig (129 WTA), Mihaela Buzărnescu (133 WTA) şi Alexandra Cadanţu (162 WTA). Dacă prima nu jucase ieri până la închiderea ediţiei, celelalte două tenismene au făcut pasul spre turul secund. În schimb, Simona Halep (2 WTA), Sorana Cârstea (53 WTA), Irina Begu (57 WTA), Monica Niculescu (58 WTA) şi Ana Bogdan (127 WTA) sunt prezente pe tabloul principal graţie poziţiilor ocupate în circuitul profesionist feminin.