CSM CSU Oradea şi Vaidas Kariniauskas au semnat o nouă înţelegere şi pentru sezonul competiţional 2018/19. Lituanianul este al cincilea jucător acontat de campioană după Bobe Nicolescu, Kris Richards, Giordan Watson şi Sean Denison. În schimb, din considerente tactice s-a renunţat la căpitanul Andrei Mandache.

În vârstă de 24 de ani şi înalt de 1.97 metri, Kariniauskas s-a  adaptat perfect la Oradea, după ce anterior a evoluat mai puţin la U BT Cluj, cu care a cucerit totuţi Cupa României şi Liga Naţională în sezonul 2016/17.

"Posesor al unui fizic impresionant la poziţia 1, capabil să evolueze alături de alţi mânuitori de minge, Kariniauskas a devenit un jucător mai complet şi mult mai periculos la finalizare după venirea la Oradea. Lituanianul a avut un procentaj de 45% la aruncările de trei puncte, având reuşite numeroase de la mare distanţă, inclusiv în finala LNBM.

Totodată, el este apreciat pentru faptul că poate specula plusul de talie şi forţă în duelurile individuale, atât în atac, cât şi în defensivă. Jucător de mână stângă, Kariniauskas este extrem de periculos atunci când atacă coşul pe partea sa preferată. Poate să joace cu spatele la coş având abilitatea de a-şi pune în dificultate adversarul direct datorită gabaritului deosebit pentru poziţia la care evoluează. Este un bun jucător defensiv, oferind opţiuni multiple staff-ului tehnic în alegerea strategiei pentru faza de apărare", este caracterizarea făcută de siteul oficial al clubului orădean.

 

În 29 meciuri disputate pentru CSM CSU Oradea, Kariniauskas a avut medii statistice de 12.4 puncte, 3.6 pase decisive, 2.8 recuperări şi 0.8 intercepţii pentru 12.1 la eficienţă în aproape 27 minute pe partidă. Vaidas a avut procentaje de 56% la aruncările de două puncte, 45% la trei puncte şi 63% la aruncări libere.

Kariniauskas a mai jucat la nivel profesionist în Lituania, Grecia şi Italia. Kariniauskas a făcut parte din lotul Lituaniei la Jocurile Olimpice 2016, desfăşurate la Rio de Janeiro.