Viitorul se va întâlni fie cu APOEL Nicosia, din Cipru, fie cu Dudelange, din Luxemburg, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce FCSB va juca împotriva Viktoriei Plzen, vicecampioana Cehiei. Formaţiile alese de sorţi erau cele mai abordabile pentru echipele româneşti.

Campioana și vicecampioana României au fost extrase primele din urne la tragerea la sorți care a avut la sediul UEFA de la Nyon, motiv pentru care vor fi gazdele meciurilor tur ale celor două duble manșe. FCSB Va juca prima manşă în 25 iulie, iar Viitorul în 26 iulie, urmând ca returul să aibă loc pe 1 sau 2 august.

Prezentarea adversarilor

APOEL NICOSIA

Fondat în 1926, APOEL Nicosia este cel mai important club din Cipru, cu 26 de titluri în palmares și 21 de Cupe ale Ciprului. Echipa este antrenată de Mario Been, tehnician olandez de 53 de ani, care a antrenat-o pe Feyenoord. Lotul este cotat la 17,33 milioane de euro. Printre jucătorii importanți se numără Jesus Rueda, Tommy Oar, Georgios Efrem, Lorenzo Ebecillio sau Vander. Sezonul trecut a jucat în șaisprezecimile Liga Europa, fiind eliminată de Anderlecht. A ajuns a doua competiţie europeană după ce a pierdut play-off-ul Champions League cu FC Copenhaga. Sezonul 2011-2012 a fost cel mai bun din istoria clubului în cupele europene. A câștigat o grupă de Champions League cu Zenit, Șahtior și Porto. A eliminat-o pe Lyon în șaisprezecimile competiției pe Lyon, ajungând în sferturile de finală, unde a cedat clar cu Real Madrid, 2-8.

 

F91 DUDELANGE

Constituită în 1991, F91 Dudelange este antrenată de neamțul Dino Toppmöller (36 de ani), fiul lui Klaus Toppmöller, fostul tehnician al celor de la Bayer Leverkusen. A câștigat 13 titluri în Luxembourg, însă în istoria sa a bifat doar 4 calificări în cupele europene. Cea mai bună performanță este în 2012-2013, când a ajuns până în turul 3 preliminar al Champions League.

F91 Dudelange are un lot cotat la doar 3,15 milioane de euro. În meciul tur, APOEL s-a impus pe teren propriu cu 1-0.

 

VIKTORIA PLZEN

Înfiinţat în 1911 Viktoria Plzen este un club fondat în 1911 și a terminat ultimul sezon din Cehia pe locul 2. A câștigat 4 dintre ultimele 7 ediții ale campionatului, de atunci fiind o prezenţă obișnuită în cupele europene. În 2004-2005 a promovat în prima ligă ultima oară și de atunci echipa a fost într-o ascensiune continuă. Are în palmares 4 titluri de campioană, o Cupă a Cehiei și două Supercupe. Vicecampioana Cehiei este pregătită de cehlul Pavel Vrba, fost selecționer. Lotul este cotat la 24,90 milioane de euro. Cei mai importanți fotbaliști sunt Tomas Horava (2,5 milioane de euro) și Patrick Hrosovsky (2,25 milioane de euro).

Programul complet din turul III preliminar

Tabloul complet al turului 3 preliminar al Ligii Campionilor:

Nice (FRA) - Ajax (NED)
Dinamo Kiev (UKR) - Young Boys (SUI)
AEK Atena (GRE) - CSKA Moscova (RUS)
Club Brugge (BEL) - İstanbul Başakşehir (TUR)

Slavia Praga (CZE) - BATE Borisov (BLR) sau Alashkert (ARM)
Spartaks Jūrmala (LVA) sau Astana (KAZ) - IFK Mariehamn (FIN) sau Legia Varșovia (POL)
Zrinjski (BIH) sau Maribor (SVN) - FH Hafnarfjördur (ISL) sau Víkingur (FRO)
Žilina (SVK) sau Copenhaga (DEN) - Malmö (SWE) sau Vardar (MKD)
Linfield (NIR) sau Celtic (SCO) - Dundalk (IRL) sau Rosenborg (NOR)

Hapoel Beer-Sheva (ISR) sau Honvéd (HUN) - Žalgiris Vilnius (LTU) sau Ludogorets (BUL)
Viitorul (ROU) - APOEL (CYP) sau Dudelange (LUX)
Hibernians (MLT) sau Salzburg (AUT) - Rijeka (CRO) sau TNS (WAL)
Qarabağ (AZE) sau Samtredia (GEO) - Sheriff (MDA) sau Kukësi (ALB)
Partizan (SRB) sau Budućnost Podgorica (MNE) - Olympiacos Pireu (GRE).