Meciul de sâmbătă, cu Academica Clinceni, ar putea fi ultimul jucat de Luceafărul Oradea în Bihor. Noii acţionari ai clubului orădean au primit aprobarea Primăriei Petroşani de a disputa jocurile oficiale la Petroşani.

 

Decizia vine să confirme speculaţiile făcute în momentul în care afaceristul gorjean Nicolae Sarcină a cumpărat clubul orădean de la fondatorul Gavrilă Ghilea. În tranzacţie a intrat şi vânzarea bazei sportive Luceafărul din Sânmartin, dar asta nu l-a împiedicat pe Sarcină să ia în calcul mutarea echipei din Oradea.

Deşi noul preşedinte al Luceafărului, Lucia Vladimirescu, a negat această variantă, realitatea e cu totul alta. "Prin adresa nr. 12946/11.09.2017, Clubul Sportiv Luceafărul Oradea reprezentat prin președinte, dna. Vladimirescu Lucia, solicită aprobarea desfășurării de jocuri oficiale în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroșani. Având în vedere faptul că acest club sportiv nu deține baza necesară desfășurării activităților sportive, propun Consiliului Local al municipiului Petroșani aprobarea de principiu pentru disputarea meciurilor oficiale, urmând ca până la data de 29 septembrie 2017 să se stabilească toate condițiile (financiare, sportive și de altă natură) legate de folosința Complexului Sportiv municipal Jiul Petroșani", se arată în proiectul de hotărâre de pe masa aleşilor locali din Petroşani, care în cele din urmă l-au aprobat. Oraşul din Valea Jiului nu a mai avut echipă în liga secundă din anul 2009.

În această vară, Nicolae Sarcină a mai achiziţionat şi un club de Liga a III-a, ACS Şirineasa, locul 1 în seria a 4-a, pe care l-a mutat tot la Petroşani, dar care după venirea Luceafărului ar putea fi direcţionat tot în Valea Jiului, la Motru.

Noul patronat nu renunţă la obiectivul promovării, chiar dacă Luceafărul a acumulat doar patru puncte în primele şapte etape, bilanţ cu care ocupă locul 18 din 20 de echipe.