Stadion: Luceafărul din Sânmartin

Spectatori: aproximativ 300

Marcatori: Bruno Ricardo Rocha da Luz 4, Antohi 29, V. Rusu 65 / Dodoi 28

Cartonaşe galbene: Tînc 6, Bedea 7, Mutu 58, V. Rusu 69, C. Roşu 90 / Sg. Homei 14, C. Rus 64

Luceafărul: G. Gakos - D. Ciobanu (8 A. Mutu), Tînc, Bedea, Vl. Rusu (69 Al. Dulca), Codoban, Antohi, Bruno Rocha (61 C. Roşu), Ţegle (cpt.), Bedea, Trif.

Rezerve neutilizate: Gudea - Chiş-Toie, Cuc.

Antrenor: Cristian Dulca

Pandurii: Rz. Stanca (cpt.) - Homei, Celea, D. Lung, Drugă (83 D. Pârvulescu) - Brînzan, Şut - Dodoi, Dănăricu, Şendroiu (55 Bujor) - Cip. Rus (67 Tudoran).

Rezerve neutilizate: Ov. Jianu - Turda, Vodă, Raiciu.

Antrenor: Dorian Gugu

Arbitri: Oprea Ovidiu Petru (Ploieşti) - la centru; Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa - Prahova), Cătană Gabriel Ion (Târgovişte) - asistenţi; Păușan Ioan Adrian (Crișeni - Sălaj) - rezervă.

Observatori FRF: Spătaru Iulian (Timişoara), Lucaci Adrian (Arad)

 

Luceafărul Oradea a confirmat şi ieri forma bună pe care o traversează în ultima perioadă. Echipa orădeană a dispus pe teren propriu de Pandurii Târgu Jiu, cu 3-1 (2-1), bifând astfel a treia victorie consecutivă.

 

Aşa cum era de aşteptat, partida n-a fost una tocmai uşoară pentru "luceferi", care au întâlnit o echipă aflată şi ea în zona retrogradabilă, dornică de reabilitare după o serie de opt meciuri fără victorie. Dacă în precedentele jocuri, echipa orădeană s-a întrecut, de regulă, în ratări, de această dată s-a dovedit mai pragmatică. Nu şi-a creat foarte multe ocazii, dar a fost mai speculativă decât adversarul. Orădenii au avut şansa unei deschideri rapide de scor. Ultimul venit la echipa orădeană, Bruno Ricardo Rocha da Luz (4), a finalizat din apropiere o minge trimisă în faţa porţii de Vlad Rusu (1-0).  Rocha este un atacant portughez de 28 de ani, care a mai jucat la Naval (Portugalia), Anagennisi, Ermis, Kypelo(Cipru), Hapoel Ierusalim (Israel).

A urmat o perioadă bună a oaspeţilor, care au ripostat imediat. Dănăricu (5) a trimis de două ori spre poarta lui Gakos, dar acesta a reuşit să respingă de fiecare dată. Portarul grec nu a putut fi învins nici din lovitură de la 11 metri, parând execuţia lui C. Rus (7)! Acelaşi Rus (16) l-a evidenţiat iar pe Gakos, care a respins cu piciorul un şut din unghi. Gorjenii nu au avut precizie nici de la distanţă, Dănăricu (23) şutând de la 18 metri peste transversală. Până la urmă, perioada mai bună a oaspeţilor a fost concretizată de Dodoi (28). Scăpat singur, a şutat de la 16 metri în Gakos, mingea i-a revenit şi a trimis-o în poarta goală (1-1). Reacţia orădenilor a fost, însă, promptă. În minutul următor, V. Rusu a fost ţinut în careu, determinându-l pe arbitru să acorde lovitură de la 11 metri. Codoban a executat slab, Stanca a reuşit să respingă în lateral, dar pe fază Antohi a trimis mingea în plasă (2-1).

Partea secundă a fost mai săracă în faze. C. Rus (64) a avut ocazia egalării, dar a tras din marginea careului mic pe lângă poartă. Mai precis a fost golgeterul Luceafărului, Vlad Rusu (65), care l-a surprins pe experimentatul Stanca, cu un şut plasat din 14 metri (3-1). Mulţumită de rezultat, Luceafărul nu a insistat în ofensivă, preferând să închidă culoarele spre poarta lui Gakos, în timp ce Pandurii nu a găsit soluţii să dejoace planul tactic al gazdelor.

Luceafărul îşi continuă astfel seria fastă şi aşteaptă cu încredere meciul de duminică (ora 14.00), în deplasare, cu ASU Poli Timişoara.