Cu prestații și rezultate notabile în play-off, Lotus Băile Felix n-a mai reușit să repete figura și pe terenul liderului Seriei 10 din Liga III. Minaur Baia Mare s-a dovedit incisivă în debutul și spre finalul partidei, impunându-se cu 3-0.

Gazdele au punctat repede, în minutul 5, când Mihai Lazăr a reluat cu capul de la 6 metri o minge centrată din corner (1-0). Tot maramureșenii au fost mai prezenți în joc, dar chiar și așa Lotus putea egala, dacă mingea expediată de Patrick Blăgea (74) din lovitură liberă de la 20 de metri nu ar fi întâlnit bara! În căutarea golului egalizator, bihorenii au lăsat spații de atac adversarului, iar Alin Văsălie (78), scăpat singur spre poartă, a majorat avantajul (2-0)și a înscris în minutul 78.

La o învălmășeală în careul gazdelor, Florin Pop a reluat spre poartă, golul părea iminent, însă arbitrii au considerat că mingea nu a depășit linia porții înainte să respingă Băilă (89)! S-au mai bucurat, însă, o dată cei de la Minaur, după ce David Simion a stabilit scorul final în primul minut de prelungiri (3-0).

Cu două etape înainte de final,Lotus și-a diminuat șansele de a ocupa locul 2,  având nevoie de victorii și CAO să nu facă niciun punct pentru a ajunge in extremis la barajul de promovare, unde pe una dintre cele două echipe bihorene o așteaptă CS Hunedoara.

Minaur: R. Băilă – D. Simion, M. Lazăr, C. Jucan, M. Potcoavă (71 Mondragon), M. Donca, R. Gneba (82 Brașovan), Sg. Ciocan (66 M. Petran), P. Petre, V. Chinde (82 D. Matei). G. Gondiu (46 A. Văsălie). Antrenor: Ciprian Danciu

Lotus: Ed. Beke – Cr. Copil, Al. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene, P. Blăgea, M. Popa, V. Costea (84 G. Gitye), Șt. Meșter (25 S. Cucu), C. Sîrbu (71 Sg. Ciocan), Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiț

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Zsolt Kopriva (Carei), Krisztian Toth (Petrești)

Observatori FRF: Paul Unimătan (Zalău), Ioan Papp (Carei).