Ediția din acest an a Campionatului Național de Atletism Copii 1, 2 și 3 în aer liber a avut loc în perioada 18-19 Iunie, la București, pe Stadionul „Iolanda Balaș-Soter”.

 

La competiția organizată de Federația Română de Atletism au luat startul peste 1.100 de tineri atleți de la 245 de cluburi, printre care și șase reprezentanți ai Clubului Sportiv Școlar de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”: triatloniștii Denis-Rubin Todea, Boglarka Szatmari, Adrian Gherman, Florina Tuduce, Bianca Goina și Andra Chiș.

Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, atleții beiușeni nu s-au întors cu mâna goală nici de la ediția 2017 a Campionatului Național: elevii profesorului Cristian Dărăban au obținut rezultate meritorii, toți clasându-se în primii 15 la categoriile lor de vârstă, Boglarka Szatmari și Denis-Rubin Todea urcând pe podiumul competiției.

Antrenorul Cristian Dărăban a subliniat comportarea foarte bună a întregului lot deplasat la București, evidențiindu-i pe Boglarka Szatmari, care a obținut medalia de argint la categoria „Copii 2” feminin, cu un total de 1377 de puncte și pe Denis-Rubin Todea, ocupantul locului trei, cu 1247 de puncte, în competiția categoriei „Copii 1” masculin. Și ceilalți sportivi care au reprezentat Beiușul la Naționalele de atletism au obținut rezultate foarte bune: Adrian Gherman, locul 7 la triatlon (968 de puncte) și Florina Tuduce, locul 13 la proba de 1500 de metri, ambii la categoria „Copii 1”, în timp ce, la triatlon, categoria „Copii 2”, Bianca Goina s-a clasat pe locul 8, cu 1024 de puncte, iar Andra Chiș pe 10, cu 924 de puncte.

Interlocutorul nostru a mai anunțat că elevii săi vor lua și ei vacanță, după care, în septembrie, urmează să-și reia antrenamentele în cadrul unui cantonament care va avea loc la Stâna de Vale.