Eveniment sportiv special astăzi de la ora 18.00 (Digi Sport) în Oradea atunci când, în Arena „Antonio Alexe”, selecţionata României de baschet masculin va încerca să învingă Kosovo, în precalificările pentru EuroBasket 2021.

 

Selecţionata tricoloră face parte din cadrul Grupei B a precalificărilor alături de selecţionatele Macedoniei şi cea a Kosovo. Atât „vulturii” cât şi cei din Kosovo au început cu stângul această campanie de calificare pierzând partidele inaugurale în faţa aceleaşi echipe, Macedonia. Kosovarii au pierdut la doar trei puncte diferenţă (76-73) în timp ce tricolorii au fost învinşi 90-76, în deplasare, de către selecţionata ex-iugoslavă. FIBA a stabilit patru grupe de precalificare din care vor merge mai departe doar primele clasate. În aceste condiţii, România este practic obligată să învingă în această seară la Oradea pentru a nu pierde contactul cu liderul grupei, Macedonia, care are deja în cont două victorii. Teoretic şanse de calificare ar mai exista, FIBA stabilind şi o a treia fază a precalificărilor pentru perdante dar ecuaţia este una deosebit de commplicată.

Şi pentru că aportul publicului este deosebit de important, Federaţia Română de Baschet a stabilit ca preţul unui bilet de intrare să fie doar 10 lei în timp ce toţi abonaţii CSM Oradea vor beneficia de intrare liberă. Fanii roş-albaştrilor îl vor putea urmări la lucru pe Giordan Watson, el fiind convocat de selecţionerul Tudor Costescu pentru această confruntare. Tricolorii au pregătit această partidă la Oradea, ei aflându-se în oraşul de pe Crişul Repede încă de vineri, 23 noiembrie.