La întrunirea dintre reprezentanţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal şi cei ai FRF, care a avut loc recent la Sibiu, s-au luat o serie de hotărâri care au drept scop creşterea în calitate a fotbalului românesc. Cu acest prilej s-a întâmplat o situaţie fără precedent: ideile venite din partea ajf-iştilor au fost incluse în modificările regulamentelor.

Un teren sintetic în fiecare reşedință de județ

Tradiționala ședință a avut parte de o premieră concretizată într-un nou format, transparent, bazat pe comunicare, feed-back și implicare decizională. Toate problemele dezbătute și modificările din Regulamentele specifice au inclus și părerile ori soluțiile oferite de AJF-uri, fapte considerate o utopie în vremurile trecute. Astfel s-a hotărât trecerea la faza a II-a a proiectului - Un teren sintetic în fiecare resedință de județ - fază ce implică demararea discuțiilor cu primăriile din zona metropolitană a orașelor municipii care doresc implementarea acestui proiect.

Împerecherile campioanelor, în februarie

O altă temă importantă s-a referit la tragerea la sorți a împerecherilor campioanelor ligilor a IV-a în luna februarie pentru ca echipele potențial câștigătoare să își poată gestiona mai bine sfărșitul de campionat și barajul. Până la începerea campionatului ligii a IV-a, echipele vor fi anunțate dacă la barajul de promovare vor fi sau nu obligate să aplice regula folosirii jucătorilor U19 sau U21.

4 serii de Liga C şi 8 serii de C2 din 2019

O noutate o reprezintă intenția FRF de a implementa începând cu 2019 un format cu 4 serii de liga C şi  8 serii de C2 cu promovare directă a primelor două echipe din fiecare campionat de Liga a IV-a. Alte teme și decizii, apropierea FRF de AJF - uri prin Departamentul de comunicare și transparență decizională, alegerea a încă unui președinte de AJF în Comitetul Executiv al FRF, implementarea de la 1 ianuarie 2018 a site-ului unic „Football Connect”, o alternativă a site-urilor clasice ale AJF-urilor, cu o grafică și platformă superioare și profesionale, profesionalizarea arbitrajului la nivel amator și semiprofesionist, uniformizarea statutelor și regulamentelor, prezentarea proiectelor derulate sau în curs de derulare, promovarea prin FRF a reușitelor profesionale ori administrative ale AJF - urilor, apariția Turneului Speranțelor U14 pentru constituirea naționalei de fotbal a României la categoria U14.

Regula U21 şi la Liga a IV-a

O altă decizie importantă este și obligativitatea de a se implementa regula U21 și la nivelul Ligilor a IV-a. Următoarea acțiune se va desfășura în luna ianuarie a anului viitor. Răzvan Burleanu a remarcat debutul noii conduceri a AJF Bihor și a încurajat continuarea proiectelor și a modificărilor specifice pentru dezvoltarea fotbalului bihorean, a implicării autorităților publice locale și a orientării privind adaptarea la noile realități contemporane ale activității fotbalistice.