Cunoscut în lumea fotbalului bihorean, și nu numai, Dorin Boca s-a impus ca un adevărat luptător în care cuvântul de ordine a fost întotdeauna victoria, iar faptele din teren, cât și de pe banca tehnică, în postura de antrenor, a întărit această regulă de-a lungul carierei sportive.

Agreat, dar și iubit, de unii, contestat de alții (cei drept, destul de puțini), Dorin Boca s-a impus în lumea sportului, în special a fotbalului, ca un personaj care și-a lăsat „amprenta” pe unde a trecut, una cu o valoare aparte, deoarece în tot ce a făcut pentru echipele la care a jucat și antrenat a pus pe primul plan valoarea muncii, dar mai ales a seriozității și respectului pentru adversar. Sigur, datorită firii lui mai rebele, mulți l-au catalogat ca pe un neastâmpărat, însă după ce l-au cunoscut mai îndeaproape au putut să-i cunoască calitățile umane, dar și cele ale unui lider incontestabil în cercurile în care și-a desfășurat, și își desfășoară, activitatea. După ce a făcut primii pași în fotbal la Vașcău, lângă „Apa Boiului”, Dorin Boca a jucat sub culorile echipei Biharea, mai „călcând” dreptunghiul verde la Oțelul Ștei, rămânând în „perimetru”, datorită faptului că iubește nespus zona Apusenilor. Totuși , spiritul de adevărat învingător l-a putut „proba” pe banca tehnică, în postura de antrenor principal, la juniorii echipei Biharea Vașcău prima oară, după care la cele de seniori.

Trei promovări în patru ani

Dorin Boca s-a impus în lumea fotbalului bihorean prin cele trei promovări în decurs de patru ani ca un personaj cu multă calitate, fapt ce i-a atras destule simpatii din partea iubitorilor „sportului rege”. Prima izbândă pe banca tehnică în „arta promovărilor” a înregistrat-o în sezonul competițional 2015-2016 când a promovat proaspăt înființata echipă AS Padișul Bihorul Gurani, pe care a „așezat-o” pentru prima oară pe harta fotbalului bihorean, în Liga a IV-a. A revenit din nou sub Apuseni, unde a înregistrat încă un succes, în sezonul 2016-2017 prin promovarea echipei Biharea Vașcău. Pasiunea pentru echipa de lângă „Apa Boiului” a făcut ca, la începutul sezonului 2018-2019, să revină la Vașcău, unde să reușească o nouă promovare în Liga a IV-a, iar prin angrenajul creat în sânul echipei, aceasta să fie catalogată ca un „ceas elvețian”, unul cu o ritmicitate perfectă. De fapt, prof. Radu Bitea, președintele AJF Bihor, a afirmat că performanța antrenorului Dorin Boca (deținător al Licenței UEFA Grassrootts C) în acești ani este unică la nivel național, deoarece în ultimii cinci ani nici un antrenor, din Liga a V-a sau a IV-a, nu a reușit promovarea de trei ori.

Dorința va fi, totuși, împlinită

Unul din visele lui Dorin Boca, după aceste performanțe, a fost să formeze o echipă în comuna natală Lunca, originar fiind din satul Șuștiu, care să întregească formațiile din Depresiunea Beiușului. De la gând la faptă nu a fost decât un pas, iar în toamna anului trecut a și făcut primele demersuri pentru ca noua echipă, Vulturii Lunca, să prindă viață, însă situația națională, dar și mondială, care a afectat viața cotidiană datorită nemilosului virus, care încă persistă, a devenit un obstacol în continuarea proiectului. Dar, așa cum îl știm pe Dorin, dacă lucrurile vor reveni pe făgașul normal, la anul, cu siguranță, o nouă echipă va apărea pe harta fotbalului bihorean, Vulturii Lunca.

Implicat în viața comunității

Spiritul tânărului om de afaceri (Dorin administrând o societate cu profil în construcții) s-a răsfrânt și în comunitatea din care face parte, fiind prezent la multe din acțiunile întreprinse atât pe raza comunei Lunca, cât și în Depresiunea Beiușului, unde întotdeauna a fost prezent la solicitările avute, ultima oară în momentele critice când Crișul Negru a făcut adevărate ravagii în zona orașului Vașcău. Evident, în satul natal, Șuștiu, este apreciat de toți consătenii prin acțiunile inițiate, „molipsind” prin implicarea lui la activități de ecologizare aproape toți consătenii, în mai multe rânduri. Anul acesta, la 8 Martie, s-au împlinit 10 ani consecutivi de când Dorin Boca oferă, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, câte o floare fiecărei consătene, un gest de bun simț, dar mai ales de apreciere a celor în mijlocul cărora a copilărit și s-a format ca om. La sugestia mai multor prieteni, consăteni, dar și a celor care îl cunosc și îi apreciază calitățile, Dorin Traian Boca a hotărât să-și depună candidatura la funcția de consilier județean, tocmai din dorința de a fi mai aproape de nevoile celor pe care îi iubește necondiționat și pe care, mai ales, dorește să-i ajute în mod cât mai substanțial.