Trei echipe bihorene de minifotbal se vor bate, începând de astăzi, la Baza Sportivă Tineretului, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Național care se va desfășura la Galați, în perioada 10-13 iulie, anul curent. Dintre cele 24 de participante la competiția de la Oradea, doar 8 vor primi biletele pentre turneul final.

La acest final de săptămână, Oradea devine din nou o capitală a minifotbalului și asta deoarece Baza Sportivă Tineretului va fi locul în care 24 de formații se vor bate pentru cele 8 locuri care asigură calificarea la turneul final de la Galați. Un turneu similar se dispută la Iași exact în aceeași perioadă. Echipele participante sunt repartizate în 6 grupe de câte 4. Printre formațiile care vor căuta să se califice printre cele mai bune echipe de minifotbal ale țării se vor număra și trei grupări bihorene. Este vorba despre Grandhill&Ony Residence Oradea, Viitorul Dobrești (Topa) și Epic Oradea. De menționat că Bad Boys Oradea, campioana Bihorului, va participa direct la turneul final programat la Galați. Jocurile din Seria Vest a Superligii României debutează astăzi, de la ora 10.00, și se vor încheia duminică, la ora 17.00, atunci când este programată să se dispute finala competiției.

Jucători reprezentativi din cele trei echipe bihorene

Epic Oradea, una dintre cele trei reprezentante ale Bihorului, este o formație înființată în urmă cu 5 ani și are în CV o calificare în sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2023. Cei mai reprezentativi jucători ai acestei echipe sunt portarul Sorin Gavriș, fost component al echipelor Oțelul Galați și Gaz Metan Mediaș în perioada 2006-2010 și Răzvan Țîrlea, fost la CFR Cluj, Farul Constanța, FC Brașov și FC Baku (Azerbaidjan). „Obiectivul nostru la această competiție disputată chiar la Oradea este calificarea la turneul final de la Galați”, a declarat Cătălin Turcuț, managerul echipei, conform paginii de Facebook a Federației Române de Minifotbal. În lotul celor de la Grandhill&Ony Residence Oradea se regăsesc jucători cunoscuți precum Călin Fildan, Marius Balogh, Cristian Cigan, Claudiu Codoban, Florin Pop, Constantin Roșu, Mădălin Popa sau fostul internațional Claudiu Keșeru. Viitorul Dobrești (Topa) are în alcătuire jucători precum pe Sergiu Ban, Nicolae Goilean sau Vlad Costea.

Programul echipelor bihorene:

ASTĂZI

Portugalia Târgu Mureș – Epic Oradea (ora 11:00)

Viitorul Dobrești – Napoli Arad (ora 14:00)

Grandhill&Ony Oradea – Pro Fotbal Sibiu (ora 15:00)

Dinozaurii Timișoara – Epic Oradea (ora 17:00)

Viitorul Dobrești – VLD Trans Baia Mare (ora 20:00)

Grandhill&Ony Oradea – Interclub Timișoara (ora 21:00)

MÂINE

Ultra Hunedoara – Epic Oradea (ora 10:00)

Viitorul Dobrești – Nurvil Rm. Vâlcea (ora 11:00)

Luciano Arad – Grandhill&Ony Oradea (ora 12:00)

Tot mâine, dar de la ora 15:00, vor începe optimile de finală în care se vor califica primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune locuri 3 din patru grupe, pe modelul EURO 2024. Semifinale sunt programate duminică dimineața, de la ora 10:00, finala mică, de la ora 15:00, iar finala mare, de la ora 17:00.