Sportivi din trei țări (România, Ungaria și Slovacia), reprezentând 10 cluburi și 9 orașe, au participat la turneul de futnet (tenis cu piciorul) de la Salonta organizat de clubul Tengo din localitate.

Participare numeroasă

A fost un adevărat maraton sportiv, partidele disputându-se pe durata a două zile, sâmbătă și duminică, la cele două săli de sport din municipiul bihorean. La eveniment a fost prezent și Sorin Bogdan, președintele Asociației Futnet România, care a subliniat potențialul de creștere al acestei ramuri sportive cunoscute în România și sub denumirile de tenis cu piciorul și labtenis (în Ardeal). ” Am constatat o organizare impecabilă din partea salontanilor și o participare numeroasă. Chiar dacă sezonul competițional nu a început, calitatea jocurilor a avut un nivel ridicat”, a precizat Bogdan.

Al doilea turneu al anului (prima a avut loc la Șimleu Silvaniei) a oferit dueluri spectaculoase la fileu, având ca protagoniste nu doar formațiile deja consacrate (Tengo Salonta, Victory și JSF Cluj-Napoca, SK Laborec Humenne, Százhalombatta), ci și echipe nou venite în familia futnetului românesc, cum ar fi Simex Șimleu Silvaniei, Junii Satu Mare, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc ori băieții din Oradea și Zalău. De menționat faptul că salontanii au mizat și pe componenții echipei de juniori, dar și pe echipa de dublu feminin, formată din Mădălina Istrate și Andreea Neag, care a jucat împotriva băieților, beneficiind de regula de la feminin (două căderi).

 

Salontanii, în prim-plan

După o primă zi istovitoare, în care, pe durata a 12 ore, s-au disputat nu mai puțin 30 de jocuri, inclusiv partidele sferturilor de finală, s-a stabilit careul de ași la fiecare dintre cele trei probe, simplu, dublu și triplu. Gazdele au pătruns în toate cele patru semifinale, ba mai mult, la dublu, finala a fost o afacere în familie între Tengo 1 și 2. Tinerețea a învins experiența, perechea Nagy Darius-Alex Sorean impunându-se în două seturi strânse (13-11 și 11-9) și extrem de spectaculoase în fața experimentaților Georgel Bobiș și Vasile Sorean juniori. Alex și-a trecut în cont dubla prin victoria de la simplu (2-0 în fața slovacului Marek Hulin), în timp ce la triplu au câștigat componenții formației Laborec Humenne, la capătul a două seturi viu disputate și spectaculoase în fața localnicilor de la Tengo. Podiumul a mai fost completat cu echipa maghiară Batta Futnet (locul 3 la siplu) și JSF Cluj Napoca (locul 3 la triplu).

”Ne-am atins scopul. Am avut parte de jocuri de un nivel calitativ ridicat, am câștigat trofee, dar am oferit și spectacol iubitorilor salontani și bihoreni ai acestui sport. Le mulțumim tuturor celor care, timp de două zile, ne-au fost alături”, a concluzionat la final Vasile Sorean, antrenorul Tengo Salonta, formație care este deținătoarea Cupei Campionilor Intercluburi.

Rezultate tehnice, Tengo Salonta Cup

Simplu

Semifinale: SK Laborec Humenne - Százhalombatta Futnet 2-0 (11-8, 11-6), Tengo Salonta - JSF Cluj-Napoca 2-0 (11-2, 11-5)

Finala mica: Batta Futnet - JSF Cluj-Napoca 2-0 (11-6, 11-3)

Finala mare: Tengo Salonta - SK Laborec Humenne 2-0 (11-6, 11-9)

Clasament final: 1. Alex Sorean (Tengo Salonta), 2. Marek Hulin (SK Laborec Humenne), 3. Gulácsi Róbert (Batta Futnet), 4. Gabriel Antal (JSF CLuj-Napoca)

Dublu

Semifinale: Humenne - Tengo 2 Salonta 0-2 (7-11, 8-11), JSF - Tengo 1 Salonta 0-2 (6-11, 5-11)

Finala mică: SK Laborec Humenne - JSF Cluj 2-1 (9-11, 11-3, 11-5)

Finala mare: Tengo 2 - Tengo 1 2-0 (13-11, 11-9)

Clasament: 1. Tengo 2 (Nagy Darius, Alex Sorean), 2. Tengo 1 (Georgel Bobiș, Vasile Sorean jr.), 3. Humenne (Silvan Galus, Marek Hulin), 4. JSF (Gabriel Antal, Alin Bălan)

Triplu

Semifinale: Humenne - Tengo 2 Salonta 2-0 (11-5, 11-6), JSF Cluj-Napoca - Tengo 1 Salonta 0-2 (9-11, 7-11)

Finala mica: Tengo 2 - JSF Cluj-Napoca (12-14, 9-11)

Finala mare: Humenne - Tengo 1 (11-6, 11-8)

Componența echipelor participante ajunse pe podium la triplu:

Tengo 1 (Georgel Bobiș, Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Illyés Gergö)

Laborec Humenne (Lukas Bezeg, Silvan Galus, Marek Hulin, Samuel Novak)

Tengo 2 (Bagosi István, Nagy Darius, Denis Purja)

JSF Cluj (Alin Bălan, Florin Bozga, Bogdan Otvos)