Disputat cândva la Baza „Voinţa”, Trofeul „Siroco-Defileul Crişului” la tenis de câmp se va desfăşura, în perioada 17-23 februarie, în sălile de Sport din Şuncuiuş şi Vadu Crişului (eventual Ţeţchea în caz de nevoie) şi va aduna la start copii cu vârstele cuprinse între 10 şi 14 ani.

Turneul este organizat de Clubul de Şah - Tenis Speranţa Oradea (preşedinte Traian Miclea), în colaborare cu primăriile din localităţile Şuncuiuş şi Vadu Crişului. Până la ora conferinţei de presă în care s-au prezentat detaliile competiţiei, îşi anunţaseră participarea aproape 50 de copii, un număr peste aşteptările organizatorilor. Aceştia provin din 16 oraşe în special din zona de nord-vest a ţării, dar şi, surprinzător, din Prahova şi Suceava. Fiecare participant va trebui să achite taxa de înscriere de 50 de lei, jumătate faţă de cât este perceput la majoritatea concursurilor de acest gen. Fondul de premiere este de 5.000 de lei, acesta fiind asigurat de către Mecors Siroco (director Florian Sala). Un alt aspect care merită menţionat este faptul că primăriile celor două comune asigură cazarea finaliştilor de la ediţia precedentă şi organizează o seară festivă la una din pensiunile din zonă. Cele două săli de sport au fost amenajate corespunzător cu bunăvoinţa directoarelor liceelor Mihaela Găvriluţ (Vadu Crişului) şi Bogdana Haragoş (Şuncuiuş), ele însele practicante ale „sportului alb”.

Se vor organiza meciuri doar la simplu, băieţi şi fete, pentru următoarele categorii de vărstă: 10, 12 şi 14 ani. Primii patru clasaţi la fiecare categorie vor fi premiaţi. Directorul turenului va fi Mircea Drăgoi, în timp ce arbitru va fi Gheorghe Schipor, a cărui diurnă va fi asigurată tot de către primării. Toţi jucătorii vor primi apă plată şi fructe la fiecare meci. „Este o bucurie şi o mândrie pentru noi să vedem că acest turneu prezintă interes şi începe să adune tot mai mulţi participanţi. Aş dori să menţionez şi sprijinul nemijlocit oferit de doamnele Mihaela Găvriluţ, din Vadu Crişului, şi Bogdana Haragoş, din Şuncuiuş, fără aportul cărora tenisul de câmp nu ar fi existat în aceste două localităţi. Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulţumesc iniţiatorului acestei competiţii, domnul Florian Sala, un mare iubitor al tenisului”, a declarat Mircea Drăgoi.