Deznodământ scontat în duelul românesc din semifinalele probei de simplu la Shenzen. Liderul mondial Simona Halep a învins-o, ieri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul patru, locul 43 WTA şi va juca astăzi, după ora 08.00 (Digi Sport), finala cu cehoaica Katerina Siniakova.

 

De-a lungul întâlnirii, Halep a reuşit 15 lovituri direct câştigătoare şi a comis 15 erori neforţate, în timp ce Begu a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 23 de greşeli neprovocate. A fost a şasea victorie obţinută de Halep în faţa Irinei Begu, în tot atâtea întâlniri directe în circuitul WTA.

"A fost un meci greu. Irina este o jucătoare puternică, iar în setul doi ea şi-a îmbunătăţit jocul. Eu am lovit, însă, mingea mai tare şi sunt mândră de victoria mea. Este un sentiment minunat să fiu din nou în finală. Abia aştept să joc. Anul trecut, Siniakova m-a învins aici şi a câştigat trofeul", a afirmat Halep, care a câştigat turneul de la Shenzhen în 2015.

Calificarea în finală este premiată cu 81.251 de dolari şi 180 de puncte.

 

Prilej de revanşă cu Siniakova

Katerina Siniakova, cap de serie numărul şase şi locul 47 WTA, a dispus în finală cu 6-2, 3-6, 6-3, de rusoaica Maria Şarapova, numărul 59 mondial. Siniakova a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a obţine calificarea în finală. Cehoaica a izbucnit, apoi, în lacrimi, la capătul unei partide care a durat o oră şi 55 de minute. "A fost greu, am încercat să lupt pentru fiecare minge. În al doilea set am fost, totuşi, aproape. Mi-am pierdut serviciul, dar tot am luptat şi m-am ţinut tare", a spus Siniakova, la finalul jocului.

În vârstă de 26 de ani, Halep o va înfrunta pentru a doua oară în carieră pe Siniakova, care este cu cinci ani mai tânără decât românca. Primul meci dintre cele două a avut loc chiar la ediţia trecută a turneului de la Shenzhen şi a fost câştigat de cehoaică, scor 6-3, 4-6, 7-5, în optimi. Siniakova avea să câştige şi turneul.